Automobili

Bez šale: Gran Turismo postaje disciplina na Olimpijskim igrama

Deo je prve olimpijske virtuelne serije
Zapravo, ne volimo da radimo neplaćeno oglašavanje za video igre, ali pošto je to zapravo poruka odeljenja za sport ili moto sport, možemo jednom zatvoriti oči.

Od početka: Kada je prva igra Gran Turismo izašla 1997. godine , zauvek je promenila žanr trkačke igre. Obilje automobila, privlačan izgled i neverovatno stvarna fizika vožnje u to vreme učinili su ga trenutnim hitom među igračima.

Sumnjamo, međutim, da bi iko u to vreme i izdaleka sumnjao da bi Gran Turismo jednog dana mogao postati olimpijski sport. I sada, 24 godine kasnije, odjednom sedimo ovde i moramo razgovarati upravo o ovoj temi.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Ovo zaista nije šala. Međunarodni olimpijski komitet (MOK) nedavno je objavio da će Gran Turismo biti deo prve „Olimpijske virtuelne serije“. Trkački naslov pridružuje se virtuelnom biciklizmu, veslanju, jedrenju i bejzbolu. Sve ove discipline igraju se na različitim platformama izdavača igara.

Virtuelna serija započinje 13. maja i traje do 23. juna, odnosno pre tradicionalnih Olimpijskih igara, koje se očekuju u julu u Tokiju.

„ Olimpijska virtuelna serija je novo, jedinstveno digitalno olimpijsko iskustvo koje ima za cilj da poveća direktno angažovanje nove publike u polju virtuelnih sportova “, rekao je predsednik MOK-a Tomas Bah. ” Njegova koncepcija je u skladu sa Olimpijskom agendom 2020 + 5 i digitalnom strategijom MOK-a. Podstiče učešće u sportu i promoviše olimpijske vrednosti, sa posebnim fokusom na mlade. “

U ovom trenutku se verovatno pitate kako da uđete u digitalni olimpijski trkački tim. Budući da postoji samo nekoliko nedelja između ove zvanične najave i početka igara, takva timska pitanja su verovatno već razjašnjena iza kulisa.

Kažemo „verovatno“, jer MOK ne saopštava nikakve dalje detalje. Zainteresovanim – bilo trkačkim ili samo gledanjima – savetuje se da prate dodatne informacije na olimpicchannel.com .

Sjećate se kako su vas roditelji demonizirali zbog previše video igara? Rekli ste da s tim nećete nikuda doći? Ispostavilo se da s njim možete čak postati i olimpijski šampion. Kakav čudan svet …

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close