Automobili

Audi RS 4 Avant i RS 5, paket koji će ih učiniti bržima

Još prefinjenija mehanika, privlačniji zvuk, blago izmenjena estetika i brzinomer sa pomeranjem granice više: ovo su glavne inovacije Competition Pack -a i Competition Pack-a Plus posvećene Audiju RS 4 Avant , RS 5 Sportback i RS 5 Coupe , srednji se kreće od 2,9-litarskog V6 sa 450 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

Motor je među protagonistima zahvaljujući novoj kontrolnoj jedinici koja ga, u dinamičkom režimu, još dublje stiska uz munjevitu isporuku, zahvaljujući i izmenama u softveru za upravljanje menjačem (8-brzinski tiptronic), kako bi se smanjio vremena angažovanja. Rezultat je ograničeno 0-100, 3,9″ za RS 4 i 3,8″ za RS 5, a limiter doveden na 290 km/h, 10 više od “normalnih” verzija.

Oštrije
Kao što je pomenuto, promene su takođe mehaničke i, za Competition Pack Plus, uključuju nove ručno podesive prstenaste amortizere , kako bi se RS 4 Avant i RS 5 spustili za još 10 mm, plus još 10 dejstvom direktno na prstenove. Stav još bliže tlu i sa još čvršćom postavkom, baš kao što su stabilizatori čvršći.

Kalibracija upravljača se takođe menja , još direktnija zahvaljujući odnosu koji ide od 15,9:1 do 13,1:1, kako bi bila još direktnija i brza. Konačno, Audijevi inženjeri su retuširali i samoblokirajući centralni diferencijal, kako bi favorizovali zadnju osovinu i zadnju osovinu, kako bi se dodatno smanjilo nedovoljno upravljanje.

Ali na sportskom automobilu i uho ima svoj deo pa evo novog RS plus sportskog izduvnog sistema , opremljenog mat crnim izduvnim cevima i 8 kg manje zahvaljujući manjem korišćenju materijala koji apsorbuju zvuk, da bi zvuk dao još dublji.

Na zahtev se mogu nabaviti i gume Pirelli P Zero Corsa i karbonski keramički kočioni sistem.

Pogodnosti
Audi RS 4 Avant , RS 5 Sportback i RS 5 Coupe sa Competition i Competition Plus paketima odlikuju se sportskim sedištima od mikrovlakana Dinamica i finom Nappa kožom, Audi logom i imenom modela u crnoj boji visokog sjaja, crnim felnama od lake legure od 20″ i LED svetla Audi Matrik za RS 4 i LED laser za RS 5.

Svi se već mogu naručiti u Italiji po ceni od 9.900 evra za standardno pakovanje, 22.500 evra za Plus na RS 4 Avant i 24.250 evra za isto na RS 5 Coupe.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close