Automobili

Za BMV, nema potrebe za više od 600 km električne autonomije

Podrazumeva se da je domet vozila nešto o čemu kupci električnih automobila razmišljaju pre nego što izvrše kupovinu. I sa dobrim razlogom. S obzirom da mreže za punjenje baterija još nisu tako opsežne kao benzinske pumpe, važno je da stignete što dalje pre nego što morate da pronađete mesto za punjenje.

Zbog toga proizvođači automobila koji ulaze u eru električnih vozila (električnih vozila) nastoje da povećaju raspon svojih vozila što je više moguće. Neki čak pokušavaju da pređu barijeru od 1000 kilometara autonomije.

Ali očigledno ne BMV . Ovo je rekao David Ferrufino, menadžer projekta za BMV i4 2022 u intervjuu za australijsko izdanje VhichCar .


“Hiljadu kilometara dometa nije cilj koji imamo sa našim potpuno električnim automobilima” , rekao je Ferrufino na konferenciji za novinare u Australiji.

Ferrufino je dodao da maksimalni domet zavisi od segmenta u kojem se vozilo nudi. U slučaju nemačkog proizvođača, BMV i3 citi EV ne treba domet od 600 km, iako je pogodan na primer za i4.

Podsećanja radi, novi električni BMV ima dovoljno akumulatora da pređe do 590 km VLTP dometa i do 483 km u ciklusu EPA.

Tačka gledišta gospodina Ferrufina je da BMV takođe ulaže u poboljšanje svoje mreže za punjenje kako bi duga putovanja bila održiva čak i sa automobilima koji nemaju najveći domet.

“Ne samo da imamo napredak u tehnologiji baterija, već imamo i javnu mrežu za punjenje – koja brzo raste. Prelazak preko evropske zemlje, od Norveške do Italije, već je prijatno iskustvo kada to radite u električnom automobilu,” Ferrufino je rekao australijskom izdanju.

Ferrufino je dodao da se očekuje i poboljšanje brzine punjenja. U slučaju i4, BMV kaže da može napuniti 10-80% za 31 minut koristeći brzi punjač jednosmerne struje od 200 kV.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close