Automobili

Volvo C40 Recharge (2021): Kupeovska verzija KSC40 sa električnim pogonom

Od 2030. godine Volvo želi samo da prodaje električne automobile putem interneta
Volvo predstavlja C40 Recharge. Automobil ima isti električni pogon kao KSC40 Recharge Pure Electric, ali ravnije pozadi. Nešto poput Sportback verzije Audija K3 ili K4 e-tron . Zašto se automobil tada ne zove KSC40 Coupe, već C40, verovatno će postati jasno tek kada se Volvo električni opseg nastavi puniti.

Za razliku od KSC40 , koji je dostupan sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, kao priključni hibrid i kao električni automobil, C40 će biti dostupan samo kao električni automobil. Kao i KSC40, i C40 je zasnovan na CMA platformi.

Na prednjoj strani su samo male promene na prednjoj pregači u poređenju sa KSC40, čak i ako Volvo govori o novom licu svojih električnih modela. Sa zadnje strane, pored ravnog zadnjeg stakla, nalaze se nova zadnja svetla i mali spojler. Volvo još uvek ne pokazuje slike kokpita; moguće je da C40 ovde izgleda potpuno kao KSC40.

Električni pogon na sva četiri točka sa dva motora od 150 kV je isti kao kod KSC40, kao i baterija sa 75 kVh mreže. Trebalo bi da obezbedi domet od oko 420 km prema VLTP-u, nešto veći od KSC40.

C40 Recharge i svi predstojeći električni automobili kompanije Volvo moraju se prodavati isključivo na mreži. Postoji i pretplata za automobil („Care bi Volvo“). Cene još nisu objavljene. Verovatno će biti malo veći od KSC40, za šta Volvo traži 62.000 evra.

U narednim godinama Volvo planira da na tržište uvede još električnih automobila. Do 2025. godine očekuje se da će e-automobili činiti 50 procenata globalnog obima prodaje, a zatim 100 procenata 2030. godine. To znači: Posle 2030. godine Volvo više ne želi da prodaje priključne hibride, a sigurno više ni motore sa čistim sagorevanjem.

Više informacija o C40 Recharge-u, uključujući sve podatke , o električnim planovima Volva i planiranoj prodaji na mreži možete pronaći na InsideEVs.de .

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close