Automobili

Trening za Mercedes-AMG One

Još nekoliko nedelja i konačno će biti spremna.
Iako je Mercedes-AMG Project One predstavljen pre skoro četiri godine, entuzijazam za serijski model i dalje je veoma živ. Automobil Formule 1 za put je floskula, ali poslušajte slatki zvuk V6 sa turbopunjačem i odmah ćete shvatiti da mnogo liči na automobile Levisa Hamiltona.

Ako motor F1 radi u praznom hodu pri 5.000 o / min, to očigledno nije moguće za proizvodni model odobren za put. AMG je morao da savlada mnoge prepreke da bi stabilizovao broj obrtaja na 1.200 o / min i ispunio stroge standarde emisija primenljive na serijska vozila. Samo to pitanje prouzrokovalo je devetomesečno kašnjenje u razvojnoj fazi, ali inženjeri kompanije Affalterbach rešili su problem.

Galerija: Špijunske fotografije: Mercedes-AMG One
Mercedes-AMG One Spi Photo
13 Slike
Slike Nirburgringa koje je CarSpiMedia snimio takođe pokazuju drugi prototip koji je možda imao tehničkih problema, jer se automobil može iznenada zaustaviti, nekoliko sekundi nakon ulaska u kolo. Test pilot ponovo uključuje V6 i povećava klirens vozila pre nego što se uhvati u koštac sa Zelenim paklom.

Čitaoci orlovskih očiju primetiće da automobil koji na kraju video snimka uđe u radionicu ima istu registarsku tablicu kao i drugi prototip, ali ima drugačija ogledala. Oba testna automobila koja koristi AMG nose novu izvedbu koja nagoveštava marku E Performance koja će uskoro debitovati sa 73. GT-om.

AMG One ima sve sastojke da postigne rekord najbržeg serijskog automobila na Nirburgringu. U međuvremenu, Lamborghini želi da svrgne AMG GT crnu seriju sa Huracan STO, ali inženjeri Affalterbacha bi lako mogli uzvratiti udarac svojim hiper automobilom na F1. Trenutni rekord kruga od 6 minuta i 43,61 sekunde padaće pre ili kasnije. AMG One mogao bi se suočiti sa konkurencijom Aston Martin Valkirie , još jednog hiper automobila orijentisanog na stazu čija razvojna faza nije bila glatka.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close