Automobili

Toyota GR Yaris kakvu nikada prije niste vidjeli

S kompletom Rocket Bunny, više od uličnog automobila, izgleda poput reli automobila. Japanski tjuner Rocket Bunny poznat je po svojim ekstravagantnim i nekonvencionalnim kreacijama, posebno kada su u pitanju toliko široki blatobrani da progutaju i najviše pretjerane gume. 

Ovoga puta to je bila Toyota GR Yaris koja je prošla kroz ruke azijskog tjunera. Rezultat je remont limuzine koji sada više liči na jedan od automobila spremnih za sudjelovanje u rundi WRC Svjetskog prvenstva u reliju. Vidljive promjene Sprijeda je ogroman usis zraka koji čak otkriva i hladnjak.

 U donjem dijelu nalazi se posebno izraženi spojler sa pričvršćenim aerodinamičnim krilima, smješten na uglovima istog. Foto galerija: Toyota GR Yaris by Rocket Bunny Toyota Yaris GR Pandem Body Kit Kit Prednji detalj 5 fotografija Blatobrani su također novi, dok se straga ističe gigantsko krilo kojem trebaju dodatne potpore da bi ostalo na mjestu.

 Novi veliki usisnici zraka na braniku, koji bi se trebali koristiti za hlađenje kočnica, također se odmah ističu. Rad ispod haube Standardni 1,6-litreni turbopunjeni trocilindraš isporučuje 257 konjskih snaga (192 kilovata) u evropskim okvirima i 268 ks (200 kW) za verziju dostupnu u Japanu. Oba modela imaju ručni mjenjač sa šest brzina s pogonom na sve kotače. Konfiguracija Rocket Bunny-a omogućava vozilu da postigne 100km / h s mjesta za manje od 5,5 sekundi.

 Toyota elektronski ograničava najveću brzinu na 230 km / h. Oni koji smatraju da su ove promjene previše pretjerane, uvijek mogu računati na nešto mekši prijedlog GR Yarisa iz odjela Toyota Gazoo Racing. Alternativni komplet sadrži masivnu prednju mrežicu i dva para podijeljenih ispušnih plinova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close