Automobili

Reno, stiže Trafic E-Tech Electric

Skoro godinu dana nakon zvaničnog predstavljanja na IAA Transportation 2022, puna električna verzija Renault Trafica stiže na tržište. Ova verzija je kao i sva druga električna laka komercijalna vozila Renault: ne odustaje od prednosti svojih ICE kolega, uključujući široku mogućnost prilagođavanja i dobre performanse u smislu nosivosti i nosivosti.

Električni Renault Trafic Van E-Tech nasledio je sve prednosti koje su doprinele uspehu Trafic-a na tržištu, transformišući ga u jednu od referentnih tačaka u svom segmentu i svrstavajući ga u treće najprodavanije lako komercijalno vozilo u Evropi.

Prostor, nastanjivost i svestranost

Trafic Van E-Tech Electric stoga i dalje nudi najširi izbor dužina, raznovrsnost i mogućnost prilagođavanja tovarnog prostora u segmentu:

Dve dužine (5,08 i 5,48 m) i dve visine (1.967 i 2.498 m)
Tovarni prostor (u kombi režimu) između 5,8 i 8,9 kubnih metara
Utovarna dužina do 4,15 m (u produženoj verziji L2 sa otvorom u pregradi)
Kapacitet vuče do 750 kg i nosivost 1,1 t
Dostupan u verziji sa kabinom
Prostor za odlaganje u kabini iznosi oko 88 litara. U nekim nivoima opreme, pretinac za rukavice je zapravo Easilife fioka sa inteligentnim sistemom otvaranja koji ga čini izuzetno pogodnim za vozača i koji sadrži 6,6 litara.

Trafic Van je takođe bilo prvo komercijalno vozilo opremljeno ” mobilnom kancelarijom “. Kada preklopite sedište u sredinu, naslon postaje radni sto (sa prostorom za odlaganje vaše beležnice) ili sto za obroke.

Prava autonomija za gradske misije
Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji kapaciteta 52 kVh, novi električni Trafic Van E-Tech može preći do 297 km između punjenja (VLTP). Akumulatori imaju garanciju od 8 godina ili 160.000 km. Dok su pokriveni, zamenjuju se besplatno ako im zdravstveno stanje padne ispod 70% nominalnog nivoa.

Trafic Van E-Tech Electric pokreće motor od 90 kV (122 ks) koji obezbeđuje 245 Nm momenta dostupnog momenta . Eko režim koji ograničava snagu vozila doprinosi optimalnom dometu, a dostupna je i verzija „velikog dometa“ ograničena na 90 km/h, koja nudi domet od 322 km . Konvencionalni hidraulički kočioni sistem sada uključuje ARBS (Adaptive Regenerative Brake Sistem), koji maksimizira povrat energije.

Pametno punjenje
Novi električni Trafic Van E-Tech može da bira između tri tipa punjača:

Jednofazni AC punjač od 7kV koji radi sa svim vrstama kućnih utičnica
Brzi punjač od 22 kV AC za javne stanice, pruža 50 km dometa punjenja (VLTP) za manje od 25 minuta
Brzi punjač od 50 kV DC biće dostupan od sledeće godine

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close