Automobili

Potpuno ugljenični Koenigsegg Agera S dostupan na aukciji

Da li ste milioner u potrazi za netipičnim i malo posebnim hiper automobilom? Zašto ne biste pogledali ovu Koenigsegg Agera S koja je trenutno dostupna na aukciji u Hong Kongu?

Predstavljen 2012. godine, nezaustavljivi švedski superautomobil ima telo koje je u potpunosti napravljeno od ugljeničnih vlakana. Ovaj model je gotovo jedinstven u svetu i aukcije su već bile blizu milion evra u vreme pisanja ovog članka. I verovatno će se popeti prilično široko.

Obilje karbonskih vlakana
Agera S je blisko povezana sa Agerom R. Jedina razlika između njih je ta što je Agera S dizajnirana za tržišta na kojima E85 etanol (preporučeno gorivo za postizanje maksimalne snage motora) nije dostupan. U ostalom, dizajn i oprema su apsolutno identični.

Ovaj primer doslovno curi ugljenična vlakna, pri čemu je svaka komponenta pažljivo izrađena od ovog laganog i izdržljivog materijala. Karoserija, struktura, pa čak i točkovi su napravljeni od ugljenika kako bi ograničili težinu i dali mu zaista jedinstven izgled. Zelena nijansa i neonsko zelena boja pomažu da ovaj Koenigsegg bude jedinstven.

Anti-Bugatti par ekcellence?
Podsećanja radi, Koenigsegg Agera S pokreće 5,0-litarski V8 sa 1030 konjskih snaga i 1100 Nm obrtnog momenta , što Ageru S stavlja u direktnu konkurenciju sa Bugatti Veironom i omogućava joj da se takmiči sa Chironom.

Brzinomer Agere S, postepeno kretan do 450 km / h, daje naznake njegovih nagiba. Agera S može da sruši od 0 do 100 km / h za 2,9 sekundi , od 0 do 200 km / h mu je potrebno 7,9 sekundi, a automobil može da dostigne 420 km / h pri najvećoj brzini.

Model koji je na aukciji prešao je samo 3.323 kilometra i nedavno je servisiran kod zvaničnog distributera Koenigsegg -a u Hong Kongu. Kako je navedeno, internetske aukcije premašile su 700.000 funti ili oko 815.000 evra. Ima još nekoliko dana do objavljivanja ponude na veb stranici Collecting Cars .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close