Automobili

Porsche 911 GT3 RS, prve špijunske fotografije tokom testova na putu

Neki detalji su vrlo jasni kada se kaže da je riječ o RS-u, prije svega o ogromnom krilu i usisima zraka na bokobranima. Prvi pogled na novu generaciju Porschea 911 GT3 RS sveden je na nekoliko špijunskih fotografija, ali međutim, oni su prilično uvjerljivi dokazi da je ovo naj “trkaća” varijanta Porschea 911, pogotovo ako pogledate ogromno stražnje krilo.

 U stvari, već smo vidjeli neke špijunske fotografije Porschea 911 GT3 u raznim fazama kamuflaže, a i ova je imala prilično izraženo krilo straga. Međutim, ovdje je eleron dvostruki, ima drugačiji okvir i izgleda veći u visinu, širinu i debljinu. Detalji koji čine razliku Čak i izostavljanje krila, međutim, postoje i drugi detalji koji sugeriraju 911 GT3 RS umjesto uobičajenog GT3. 

Među njima se ističu usis zraka koji se vidi na prednjem blatobrani, onaj na poklopcu motora i veći prednji razdjelnik. Gledajući straga, donja maska ​​sa središnjim ispuhom izgleda malo drugačije od prethodnih vizija GT3. Ispod je galerija sa najnovijim špijunskim fotografijama standardnog 911 GT3, za poređenje. 

U istini, također je moguće da je Porsche jednostavno promijenio dizajn krila, ili možda odgovara testiranje određenog za takmičenja. Ipak, uzeo je Zrak na blatobrani i povećana karoserija činili bi se očitim naznakama da se radi o GT3 RS. Tri “rastuće” verzije Da napravimo ukratko, do sada smo vidjeli špijunske fotografije dvije verzije GT3: “standardni” model, prepoznatljiv po velikom stražnjem krilu, i “tiša” Touring verzija, s manjim i sklopivim spojlerom električno. 

Očekuje se da će obje verzije dijeliti ažuriranu verziju sjajnog Porsche 4.0 Flat-6 atmosferskog motora, koji bi mogao generirati preko 550 konjskih snaga, vrlo respektabilno za motor koji ne traži pomoć od turbopunjača. Vjerovatno će se i GT3 RS osloniti na isti motor, možda uparen sa aerodinamičnim paketom usmjerenim na gusjenice, kako bi od njega uistinu postao “zvijer na stazi”.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close