Automobili

Novi Porsche Caienne postavlja rekord na Nurburgringu

Faza proizvodnje trebalo bi da se održi uskoro.
Iako još nije u prodaji ili čak nije predstavljena, nova verzija Porsche Caienne Coupe upravo je postavila novi rekord na Nurburgringu za serijski SUV : 7’38 “925. Prethodna najbolja ocena koju je postavio Audi RS K8 , je uglavnom pretučen.

“Ovaj Caienne je vrhunski model. Tokom svog razvoja usredsredili smo se na njegovu sposobnost da pruži izuzetne performanse na putu. Naš Caienne koji je postavio novi rekord zasnovan je na Caienne Turbo Coupeu, ali je dizajniran da pruži bolje uzdužne i bočne dinamiku “, rekao je Stefan Veckbach, potpredsednik asortimana Caienne.

Galerija: Porsche Caienne postavlja rekord na Nurburgringu
Porsche Caienne
6 Slike
Lars Kern, pilot i razvojni pilot proizvođača iz Stuttgarta, bio je odgovoran za postavljanje ovog novog rekorda. Kako bi se obezbedile najbolje performanse i dovoljna zaštita u slučaju nesreće, SUV je posebno bio opremljen trkačkom kašikom, rolnom i 22-inčnim gumama Pirelli P Zero Corsa, specijalno razvijenim za ovu namenu. standardna oprema.

Neke glasine sugerišu da ovaj Caienne Coupe ima 4,0-litarski tvin-turbo V8 koji razvija 631 ks (470,5 kV), što bi prema tome bilo manje od 670 ks (500 kV) Turbo S E-Hibrid , ali modifikacije ovjes bi ovaj novi model učinio mnogo pokretljivijim vozilom.

Donji težište Caienne Coupe-a objasnio bi zašto se Porsche odlučio za ovaj model da dizajnira novu verziju. Druge glasine takođe ukazuju da će budući SUV sadržati aktivne aerodinamičke elemente. U galeriji integrisanoj u članak možete da vidite spojler na krovu i difuzor sa centralnim izduvnim gasovima, poput onoga što se nudi kao opcija na Caienne GTS.

Prema Porscheu, lansiranje krosovera koji je ukrotio Nurburgring je pred vratima .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close