Automobili

Novi Mercedes GLA, test 2.0 dizelaša Euro 6d

Renault 1.5 dizela više nema: ovako ide GLA 200d s 8-stepenim automatskim mjenjačem. Mercedes GLA za kojeg znamo da se – kako kažu – „zadržao“, jer su ga kupci i dalje cijenili dok je još uvijek pripadao prethodne generacije kompaktnih Mercedesa: evo poređenja starog i novog modela GLA.

 Ali sada novi GLA ima i platformu najnovije A-klase, najnovijih motora (uključujući i 2.0 dizel Euro 6d umjesto 1.5 Renaulta od 180d) i unutrašnjost s MBUX infotainmentom. Saznajmo kako to ide na putu. 

Kako je vani Novi Mercedes GLA je odmah prepoznatljiv jer je 12 cm veći nego prije, proporcija sličnih SUV-u nego Crossoveru. Ostalo, u odnosu na klasu A iz koje potiče, ima uglavnom iste dimenzije, dužine 4,41 metra i međuosovinskog razmaka 2,72 metra.

 Srodstvo između njih dve vidljivo je i u vanjskom dizajnu, a čiste linije i glatke površine prvi su primećeni na limuzini. Kako je unutra Kad otvorite vrata, odmah primijetite MBUX infotelematski sustav, u središtu nove nadzorne ploče naslijeđene od ostalih kompaktnih Mercedesovih sestara. 

Osobito od minivana B klase, GLA zauzima konfiguraciju prtljažnika i mogućnost podešavanja stražnjih sjedala, Mercedes B-klase, zašto ga kupiti… a zašto ne. Prostora za putnike ne nedostaje, dok prtljažnik – sa minimalnim kapacitetom od 435 litara – nije baš upotrebljiv u visini. 

Zadovoljstvo u vožnji Ranije smo spomenuli novu GLA platformu, MFA druge generacije razvijenu za Mercedes s pogonom na prednje kotače, s opcijom pogona na sva četiri točka. Ova podloga okvira daje GLA-i izuzetnu glatkoću u kretanju i mogućnost brušenja milja bez napornog rada. Kao što je spomenuto u videu, motor je elastičan i stalne potrošnje, dok su promjene brze, no izbor omjera nije uvijek precizan.

 Udobnost Suspenzije dobro probavljaju nepravilnosti na cestama, čak i sa 19-inčnim točkovima testiranog uzorka, ali zvučna izolacija se može poboljšati. Četvorocilindrični 2,0 turbodizelski motor sa 150 KS u stvari se osjeti još prije 2.500 o / min, dok je izolacija od aerodinamičnih šuštanja i kotrljanja guma na dobroj razini.

 Koliko košta Mercedes GLA 180d, dakle sa 2.0 dizel motorom smanjenim na 116 ks, cijena kreće od cijene od 35.600 eura, pa do 38.300 eura za 150 KS 200d. 350 eura za 200d 4Matic sa pogonom na sve kotače. Cjenik vrlo sličan onom Mercedes GLB-a (duži više od dvadesetak centimetara): kod istog motora, nekoliko stotina eura razlike između njih dvojice.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close