Automobili

Mercedes-AMG GT 63 RS 830+ iz kompanije Posaidon: Brutal Benz

639 PS je PUNO premalo, smatra tjuner
Predstavljanjem AMG GT crne serije , super sportski automobil od 730 ks zamenio je Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC + kao najmoćnije vozilo u AMG portfelju. Model sa četvoro vrata od 639 ks sa elegantnom kupe linijom krova nosio je ovaj naslov do te tačke i bio je čak znatno iznad prethodne superzvezde sportskog automobila GT R (585 ks). Dakle, što se tiče performansi, nema razloga za brigu. Čovek bi pomislio …

Ali to nije bilo dovoljno za tehničare iz Posaidona iz Mulheim-Karlich-a: Najveća faza proširenja njihovih performansi povećava se za GT-verziju sa 290 vrata sa četvoro vrata, naziva se GT 63 RS 830+ i pokazuje brutalnih 940 KS i neverovatnih 1.278 Nm obrtnog momenta u tehničkom listu – opet dobrih 300 PS i 378 Nm više od moćnog proizvodnog vozila!

Da bi se iz 4.0-litarskog tvin-turbo V8 izvukle takve vrednosti, bile su neophodne opsežne i sofisticirane intervencije u hardveru i softveru AMG pogona. Dva turbopunjača motora M177 DE 40AL zamenili su tehničari kompanije Posaidon novim turbopunjačima performansi sa kugličnim ležajevima, koji su takođe povezani sa potpuno novim izduvnim sistemom, uključujući nove dovodne cevi sa katalizatorima za moto sport.

Usis, kao i hlađenje vazduhom za punjenje V8 agregata i njegovih glava cilindra takođe su u velikoj meri izmenjeni. Kada su preneseni, ulazni i izlazni kanali su prošireni i optimizovani protok. Posaidon je takođe ovde optimizovao sedište ventila.

Čistokrvna moto-tehnologija našla se u RS830 + uz dodatno ubrizgavanje vode / metanola. Sistem, koji se napaja iz rezervoara integrisanog u pod prtljažnika, omogućava izdašno povećanje pritiska potiskivanja bez izlaganja motora većim toplotnim opterećenjima, tako da se lako mogu kombinovati maksimalna povećanja performansi i pouzdana izdržljivost.

Da bi na najbolji mogući način iskoristili novi hardver, programeri Posaidon-a takođe su podvrgli opsežnoj optimizaciji softversko programiranje upravljačkih jedinica motora (ECU), menjača (TCU) i pogonskog sklopa (CPC).

Naravno, povećanje performansi ogleda se i u impresivnim voznim performansama: Za one koji znaju, još impresivnije od sprinta sa mesta na 100 km / h za samo 2,8 sekunde predstavlja dalje ubrzanje 2,1-tonskog pogona na sva četiri točka: sa 100 na 200 km / h prođe samo 5,9 sekundi!

Posaidon oprezno označava maksimalnu brzinu, koja je u potpunosti otključana tokom optimizacije softvera, „više od 350 km / h“. Inače: Iako je „830+“ čista izvozna verzija, Posaidon nudi samo neznatno „slabije“ faze podešavanja čak i uz odobrenje TUV-a. U ovoj zemlji, uz službeno odobrenje TUV-a, moguće je do 830 ks i 1.100 Nm.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close