Automobili

Kia EV6 GT test – model I ubica performansi?

To će biti prvi od predstavljenih EV6. A ipak je zaista poslednji koji stiže na naše puteve: EV6 GT. Mora se reći da je ovo pre svega tehnološki izlog za korejsku firmu. Snažna verzija, koja razvija blizu 600 konjskih snaga, koja služi pre svega da kaže konkurenciji, Tesli prvom, da proizvođača ne treba očekivati samo na klasičnijim modelima.

Osim toga, samo pogledajte prodajne brojke za Kia EV6 od kada je stigao u prodajni salon pre nekoliko meseci, da biste se uverili: u Francuskoj je više nego udvostručio svoje ciljeve, dok i u Evropi ruši rekorde! Dakle, da li je ovaj EV6 GT zaista neophodan u asortimanu? Da li ima ono što je potrebno da zbuni kupce Tesla Model I Performance? Bili smo u mogućnosti da ga testiramo na putevima u Švedskoj i na stazi, nekoliko meseci pre njegovog dolaska na tržište sledećeg novembra.

Eksterijer: nenaglašeni sportski karakter
EV6, znamo već neko vreme. EV6 GT dodaje sportsku kartu klasičnoj limuzini. Ali u malim suptilnim dodirima, ništa previše upadljivo. Već dinamičan dizajn automobila dopunjen je na GT sa prednjim i zadnjim branicima sa sportskim akcentima, posebno sa LED diodama i vertikalnim reflektorima, i specifičnim difuzorom.

Ono što je možda najupečatljivije su ove felne od 21 inča (do 20 inča na EV6 GT liniji od 325 KS) sa agresivnim, skoro oštrim dizajnom, zbog kojih su kočione čeljusti uglavnom vidljive ispod, obojene u neon zelenu boju.

Ali to se odnosi na sve modifikacije nivoa jer je spojler postavljen na vrhu vrata prtljažnika i perforiran da propušta vazduh već standard na klasičnijim EV6. Spoljašnji dizajn koji ostaje relativno diskretan, ali koji se ističe nešto više nego na Tesla Model I Performance, u suštini prepoznatljiv po felnama od 21 inča.

Unutrašnjost: Sportski, ali prostran
Otvarate vrata Kia EV6 GT i tamo je sportski temperament automobila odmah istaknut najlepšim efektom suedet sedišta. Takođe nalazimo naš Neon Green uočen ispod felga sa spoljašnje strane, koji je ovde prikazan i na cevima i šavovima koji se protežu duž sedišta, ali i na volanu, i njegov čuveni „GT“ magični dodir. raspravljati kasnije.

Ni ostalo se zapravo ne razlikuje od klasičnijih EV6 verzija. I Kia da zadrži enterijer koji daje ponosno mesto održivim materijalima: ne manje od 111 recikliranih plastičnih boca za vodu koristi se za pravljenje ove kabine. Ako je EV6 dobro završen i prezentacija je odlučno moderna, sa prugastim šarama i čuvenim zakrivljenim ekranom od 12,3 inča, kabina ostaje relativno stroga. Ono što, noću, osvetljenje raspoloženja dolazi da osvetli boju kako želite.

Poslednja reč o životnosti koja ostaje, ona je prvog reda, uprkos sportskom pozivu automobila. Ne samo da je unutrašnjost prepuna prostora za odlaganje stvari, već i prostor na zadnjim sedištima garantuje putovanje u najvećoj udobnosti. Zapremina prtljažnika kreće se od 480 litara kada je sedište klupe do 1260 litara kada se preklopi. S druge strane, prednji gepek ispod haube je zaista mali, 20 litara, i čiji dvostepeni raspored ne pomaže da se tu odloži kabl za punjenje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close