Automobili

Kako se osjeća voziti Bugatti Chiron od tri milijuna eura

Dobrodošli u Molsheim, gdje je Ettore Bugatti sanjao o stvaranju „neuporedivog“ branda. Razmislite o tome kako su morale proći godine između kraja 19. i početka 20. stoljeća.

 Bilo je puno entuzijazma i puno povjerenja u budućnost zahvaljujući ciljevima koje je tehnologija postigla u tim godinama. Zamislite, stoga, fascinaciju koju automobil može imati na ljude.

 A priča o Ettoreu Bugattiju sažima upravo trenutak koji je ovaj izum uspio probuditi u glavama onih koji su poput njega – potaknuti povoljnim okruženjem obitelji umjetnika – kreativnost uspjeli pretočiti u tehniku. Vozeći svoj kulturni prtljag iz Milana do Molsheima u Alzanu, gdje je radio na stvaranju „najboljeg mogućeg automobila“, sve do Bugatti Chiron-a koji vidite na slikama. 

 Bugatti Chiron, kakav je osjećaj voziti ga Bugatti Chiron, kako se osjeća voziti ga 80 Fotografije Pravo stanište To nije sekundarni detalj, geografija, jer je u toj regiji dugo raspravljana između Francuske i Njemačke Ettore Bugatti pronašao najbolje uvjete za razvijati njegove ideje.

 I nije slučajno što je ovo područje Europe kolijevka u kojoj je započela automobilska avantura: nije predaleko odavde, ustvari da su se rodili i Peugeot i Daimler, dvije marke koje su dale svoj doprinos u odlučujući način za početnu difuziju automobila. 

Prvi od armiranog betona Sirovine i poduzetništvo ovog teritorija koje je prešla rijeka Reno bili su, dakle, temelji na kojima je Bugatti izgradio svoju automobilsku kuću i još mnogo toga. I posećujući ga, i danas se shvata zašto su automobili „La Marquea“ uvek dizajnirani tako da dodiruju granicu znanja: šetnje između tvornice i dvorca u kojem je Ettore već dočekao kupce, zapravo jedan prolazi pored staklenika, željen osnivač, koja je prva zgrada izgrađena od armiranog betona u Francuskoj.

 Detalj koji sažima bolju od hiljadu riječi ljubav koju je Bugatti imao prema ljudskom znanju, u njegovom najširem značenju. Zbog toga, Ettore Bugatti je upoređivao nijednu drugu tehnologiju koja je uvijek u potrazi za najboljom tehnologijom sažela građevinsku filozofiju iza svojih automobila frazom “Ako je uporediva, više nije Bugatti”.

 Danas je Chiron taj uvjerenje svoje, polazeći od toga kako je izgrađen, a da ne spominjemo jedinstvenu mješavinu performansi, luksuz i udobnost. Potrebna su najmanje 2 mjeseca da grupa od 20 ljudi skupi jednu od proizvedenih 500 jedinica. Ili ponekad, kao u slučaju Chironova protagonista našeg ispitivanja na cesti – u vlasništvu tvrtke i koristi se za izradu službenih slika i drugih “reprezentacijskih” zadataka – kupac se može odlučiti za kupnju već proizvedenog, čak i ako on to ne učini sačekaj. 110 godina izvan snova Budući da ako su superkotari često definisani kao “automobili iz snova”, Bugattis je zamišljen kao predmeti koji nadilaze san. 

Od svog nastanka, punih 110 godina. Rođendan koji smo započeli slaviti u Campogallianu, predstavljanjem Bugatti Centodieci u talijanskoj tvornici koja je podigla kompaniju iz pepela prije nego što je vratila kući u Francusku.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close