Automobili

Jaguar XE je sada takođe blago hibridan i tehnološki veci

Restiling u srednjoj karijeri donosi motore s 48 V mrežom i informativnu zabavu s 10-inčnim monitorom osjetljivim na dodir. Poput svoje velike sestre XF, Jaguar XE se također danas predstavlja novim restilingom, fokusiranim više na tehnologiju i motore, sa samo nekoliko malih prilagodbi vanjski stil. Stil koji sada pruža, poput restyling XF-a, mogućnost da umeci budu u sjajnoj crnoj boji umjesto u hromiranim. 

U ostalom, sve je isto kao i verzija obnovljena 2019. godine, sa još racionaliziranijom estetikom. Nova atmosfera Već na prvi pogled u putničkom prostoru možete uočiti glavnu novinu: 10-inčni dodirni monitor za infotainment sistem, koji se – kao opcija – može kombinirati s drugim 5-inčnim za upravljanje klima uređajem. 

Izbor sličan filozofiji onom koji su prihvatili mnogi Land Roveri, sa fizičkim rotorima za temperaturu i brzinu protoka vazduha. Pored oblika, supstanca se takođe menja: novi sistem Pivi Pro u stvari usvaja kompatibilnost sa Android Auto i Apple CarPlay je standardni, kao i mogućnost povezivanja 2 telefona putem bluetooth-a i – zahvaljujući integriranom sim – ažuriranju sistem putem OTA (bežično).

 Potom su tu digitalni instrumenti sa 12,3-inčnim monitorima i nova Aktivnost ključ, narukvica koja vam omogućava da izađete iz automobila da biste se bavili fizičkim aktivnostima, a da ne morate nositi ključeve automobila, moći ćete otvoriti vrata i prtljažnik zahvaljujući senzorima blizine.

Sa ili bez pomoći Što se tiče motora, Jaguar XE preslikava ono što je već viđeno na obnovljenom XF: blagi hibridni turbodizelski motor od 48 V sa 200 KS (D200) i 2 benzinska motora, oba 2.0 četvorocilindrična, 250 (P250) ili 300 KS (P300). Automatski mjenjač sa 8 brzina osiguran je za sva 3 standardna motora, dok su standardni D200 i P250 postavljeni straga u smislu vuče, dok je P300 dostupan samo sa shemom pogona na sve točkove.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close