Automobili

Hyundai promovira Ioniq: korejska kuća ima svoju električnu marku

Hyundai svoju skraćenicu razvija od modela do marke sa nultom emisijom. Od danas do 2023. na tržište će stići Ioniq 5, 6 i 7. Do danas je termin Ioniq identificirao limuzinu iz 2016. koju Hyundai nudi i u hibridnoj varijanti (HEV ili PHEV) i u potpuno električnoj.

 Danas Ioniq postaje sam brend: skraćenica koja će identificirati sve elektrificirane automobile korejske kompanije. Stazu koju je sam Hyundai tražio, želio i planirao. bez opklade na vodik. Samo razmislite o istom projektu Cobre za bateriju budućnosti koja vidi istu korejsku kompaniju, Kia i LG Chem povezane.

 Ioniq, dakle, akronim koji potiče od spoja reči “ion” (ion) i “jedinstven” (jedinstven), stoga će se koristiti za niz nadolazećih modela. Tri automobila u četiri godine, posebno Hyundai je već najavio da će između sada i 2023. na tržište stići Ioniq 5, Ioniq 6 i Ioniq 7: parni brojevi bit će korišteni za identifikaciju limuzina, dok će neparni brojevi biti posvećeni SUV-ovima. Svi automobili marke Ioniq bit će izgrađeni na novoj E-GMP platformi (električna globalna modularna platforma) i bit će dostupni samo s elektrificiranim motorima, bilo da su hibridni, plug-in hibridni ili električni.

 Vjerovatno je da bi novi modeli mogli usvojiti čak i više od jednog. Fotogalerija: Hyundai: rođena je marka Ioniq za električne automobile Hyundai: rođena je marka Ioniq za električne automobile 3 fotografije Počinjemo s Ioniq 5, 2021. godine Prvi model nove porodice koji će ugledati svjetlo biće Ioniq 5, SUV srednje veličine koja će biti predstavljena početkom naredne godine. Sa stilskog stanovišta, nova korejska električna energija inspirirana je konceptom 45 koji je predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu 2019.

Automobil će se fokusirati na retro dizajn, integriran u moderne elemente, te na posebno uglađeno i aerodinamično karoseriju. Nova obitelj koju će slijediti Hyundai će predstaviti Ioniq 6, limuzinu koja se očekuje za 2022. godinu i koja će se zasnivati ​​na konceptu Prophecy predstavljenu u ožujku, te Hyundai Ioniq 7, čiji je debi zakazani za 2024.

Potonji će ići uporedo „visoki Ioniq 5“, što udvostručuje ponudu među elektrificiranim SUV-ovima. Svi Ioniqi budućnosti, oslanjajući se na platformu posebno dizajniranu za automobile sa baterijama, moći će računati na prostrane kokpite i drugačiju organizaciju prostora. Ali oni će ujedno predstavljati i napredak u smislu tehnologije i zabave, vodeći do debija uređaja nove generacije. Fotogalerija: Hyundai Prophecy koncept Hyundai Prophecy concept 43 Fotografije Strategija 2025.

Rođenje branda Ioniq dio je industrijskog plana Strategia 2025 kojim se Hyundai želi etablirati kao treći proizvođač električnih vozila na svijetu, osvajajući tržišni udio od 10 %. Korejska kuća je za tu priliku postavila spektakularnu instalaciju u Londonu koja je slavni londonski točak Eye Ferris pretvorila u ogromni Q osvijetljen plavom bojom. 

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close