Automobili

Hyundai Ioniq 5, 550 km električni terenac

Korejska kompanija objavljuje prve slike automobila koji otvaraju kurs nove marke: zvanično će biti predstavljen u februaru. Za službenu prezentaciju moramo pričekati februar, ali Hyundai je nakon što je najavio svoj dolazak u raznim prigodama, nenazad i prezentaciju automobila električna platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) prikazuje prve slike Ioniq-a 5.

Riječ je o SUV-u srednje veličine s kojim korejski proizvođač na debi donosi novu marku posvećenu automobilima bez emisije štetnih plinova. Kako bi obilježio promjenu, Kuća se također fokusira na radikalnu promjenu kursa sa stilskog gledišta. Pravokutna svjetla i aerodinamični oblici Iako na tri objavljene slike Hyundai želi pokazati samo neke detalje, ne možete primijetiti dizajn u kojem nema srodstva s Hyundaijevom proizvodnjom. 

Prvo što upada u oči tiče se blistavog potpisa. Ioniq 5 usvaja pravougaona svjetla jasnih linija koja su, prema riječima samih dizajnera, inspirisana pikselima (otuda i definicija Parametric Pixel dizajna). 

Što se tiče oblika tijela, Ioniq 5 pokazuje bitne oblike, sa zakrivljenim poklopcem motora (koji takođe ima aerodinamičku funkciju) i, u bočnom pogledu, velikim lukovima na kojima se nalaze 20 točkova ”Opremljen određenim dizajnom, takođe proučavan da smanji otpor napredovanju. Na stranu ima Vozilo za učitavanje stila, Ioniq 5 takođe ima zanimljive karakteristike sa tehničke tačke gledišta. 

Prije svega u pogledu pogonskog sklopa, budući da bi trebao imati bateriju koja može jamčiti domet do 550 km, a zahvaljujući brzom punjenju može napuniti 100 km za samo 5 minuta. Novi korejski SUV opremljen je i zanimljivom funkcijom Vehicle to Load (V2L) koja vam omogućava punjenje vanjskih uređaja. Kroz posebnu utičnicu od 3,5 kW, u stvari, u slučaju potrebe, može prenositi električnu energiju na laptope, kamere ili, čak, čak i drugi električni automobil.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close