Automobili

Ford Mondeo / Evos (2022): Kombi terenac

Pod teškom kamuflažom, automobil izgleda obećavajuće
Dani Ford Mondea kakvog poznajemo su odbrojani. Grupa očigledno svoju srednju klasu potpuno okreće iznutra. Iako klasična srednja klasa gubi tlo pod nogama, SUV-ovi su trenutno najpopularnija stvar. I ne samo u Evropi, već i u SAD, gde je Mondeo poznat kao fuzija.

Naši špijuni su sada uhvatili jako maskirni prototip tokom testnih vožnji na zaleđenom jezeru negde u Skandinaviji. Pokazuje izdašnost od tla i sklopive ručke na vratima. Ford se pobrinuo da zadnji deo automobila bude maskirisan dodatnom strukturom. Ali čak i tada, oblik prilično jasno pokazuje da to nije konvencionalna limuzina poput prethodnog Mondea.

Foto galerija: Ford Mondeo Evos (2022) na novim Erlkonig slikama
Ford Mondeo Evos (2022) na novim slikama Erlkoniga
18-og slike
Masivne oplate stoje na putu otkrivanja više detalja o dizajnu, ali opšti je utisak da nova generacija modela nema ništa zajedničko sa ostarelim Mondeom, koji je prvi put predstavljen kao Fusion na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila 2012. Postoje neki izloženi delovi, poput LED traka za dnevna svetla, prednjih parking senzora i radarskih senzora za adaptivni tempomat.

Naš Erlkonigjager nam kaže da je prototip stajao na točkovima od 20 inča i izgledao je vidno veći od današnjeg Mondea. Pogled kroz kamuflažu napred pokazuje Fordovu najnoviju verziju osmerokutne rešetke, dok bočni profil pokazuje rastuću liniju pojasa i blago nagnutu krovnu liniju. Podrazumeva se da krma nije onako krupna kao što sugerira kamuflaža. Očekujemo elegantan dizajn sličan Fastbacku u stilu Mustang Mach-E .

Test vozilo je primećeno iz daljine, tako da naši špijuni nisu mogli da slikaju unutrašnjost. Međutim, kineska verzija je snimljena krajem 2020. godine i prikazuje ogroman ekran koji se prostire na gotovo celoj širini kontrolne table. Verovatno se sastoji od nekoliko zasebnih ekrana smeštenih u ogroman komad stakla.

Naslovnice bi trebalo da padnu kasnije ove godine, moguće i pod novim imenom, jer neki kažu da će se zvati Mondeo / Fusion Active, dok drugi sumnjaju da će imati sufiks Evos . Ovo drugo bi imalo smisla s obzirom na to da je 2011 Evos Concept bio SUV varijanta Fastback forme i dizajniran je kao pregled trenutnog Mondea.

Vredi napomenuti da Mondeo nije jedini automobil srednje klase koji se prodaje u Evropi i koji se odriče limuzine, jer će sledeći VV Passat navodno biti ponuđen samo kao karavan u budućnosti. Glasine govore da se i Arteon ukida, a to uključuje i nedavno predstavljenu Arteon Shooting Brake . Razlog za to je sve manja prodaja limuzine.

Za putovanje u prošlost, u nastavku je priložena fotogalerija koncepta Evos od pre jedne decenije.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close