Automobili

Dacia Duster Pick-up, sveevropska anti-Fiat Strada

Za trenutak je to transformacija rezervirana za rumunjsko tržište, ali nije isključeno da se može proširiti i na cijelu Europu. Ako ste strastveni u Fiat Stradi, ne možete a da sa zanimanjem ne pogledate odgovor Grupe Renault u segmentu otvorenih kutija. pola tone: Dacia Duster Pick-up. “Otvorena” verzija SUV-a izvedena je iz uobičajene Dacie Duster i zadržava svoje vanjske dimenzije. 

Precizno: dužina 4,34 m, širina 1,82 m i visina 1,68 m. Plus korak od 2,67 metara. Konfiguracija je jedna kabina, a prtljažni prostor dugačak je 1,65 m, korisne zapremine 1.000 l i kapaciteta 500 kg. Pick-up Dacia Duster Pick-up Dacia Duster MY 2020

Otporna struktura tijelo za sakupljanje izrađeno je od kompozitnog materijala na metalnoj konstrukciji, sa trećim kočionim svjetlom integriranim u vrata prtljažnika. Ispod haube nalazi se turbodizelski motor od 115 ks i maksimalni obrtni moment od 260 Nm pri 2000 o / min. Navedena potrošnja iznosi 5,02 l / 100 km u gradskom ciklusu i 4,93 l / 100 km u mješovitom. 

Duster Pick-up dostupan je samo u bijeloj boji “Blanc Glacier” i opremljen je aluminijumskim felnama od 16 ”. Pick-up prihvaća sve sigurnosne karakteristike SUV modela, uključujući prednje i bočne zračne jastuke za vozača i suvozača, ABS s elektroničkom raspodjelom sile kočenja i ESP, pomoć pri kretanju uzbrdo i proklizavanje. 

Daleki rođak Orocha Dacia Duster Pick-up nema nikakve veze sa Reanult Duster Orochom koji se proizvodi i prodaje u Južnoj Americi, gdje se direktno bavi Fiat Stradom. Evropski model izradila je rumunska kompanija SC Romturingia, partner grupe Reanult, a već je “odgovoran” za prvu konverziju 2013. godine.

Renault Duster Oroch Renault Duster Oroch 8 fotografija Narudžbe su dostupne putem prodajne mreže Dacia u Rumuniji. Nabavna cijena pikapa Duster iznosi 22.546 eura; cijena koja već uključuje lokalni PDV (20%). Nažalost, službeni izvoz Dustera Pick-a u zapadnu Evropu još nije planiran, ali još uvijek je moguće kupiti privatnim kanalima jer je odobrenje EU. Renault Duster Oroch Renault Duster Oroch 8 fotografija Narudžbe su dostupne putem Dacijine prodajne mreže u Rumuniji. 

Nabavna cijena pikapa Duster iznosi 22.546 eura; cijena koja već uključuje lokalni PDV (20%). Nažalost, službeni izvoz Dustera Pick-a u zapadnu Evropu još nije planiran, ali još uvijek je moguće kupiti privatnim kanalima jer je odobrenje EU. Renault Duster Oroch Renault Duster Oroch 8 fotografija Narudžbe su dostupne putem Dacijine prodajne mreže u Rumuniji. Nabavna cijena pikapa Duster iznosi 22.546 eura; cijena koja već uključuje lokalni PDV (20%). Nažalost, službeni izvoz Dustera Pick-a u zapadnu Evropu još nije planiran, ali još uvijek je moguće kupiti privatnim kanalima jer je homologacija EU.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close