Automobili

Brabus 900 Rocket Edition – Najbrži SUV na svetu?

U malom svetu tjunera za automobile svako ima svoje specijalitete, a Brabus je poznat po svojim pripremama, od kojih je svaki ekstravagantniji od prethodnog koji se tiče Mercedes-AMG-ova. Među najpopularnijim Brabusovim modelima nalazi se Mercedes-AMG GLE 63 S , sportski terenac koji je već prošao kroz pripremne radionice sa verzijom 800 predstavljenom pre tačno dva meseca.

Često, to još nije bilo dovoljno, a evo verzije 900 sa, u programu, tvin-turbo V8 koji ide od 3982 cm3 do 4407 cm3. Oba turba su promenjena, veličina kovanih klipova je revidirana, radilica je nova, kao i pumpe za vodu i gas. Izduvni sistem je izmenjen i sada je napravljen od nerđajućeg čelika, ima četiri ispušne cevi od titanijuma i ugljenika sa ventilom. Ukratko, osim baze motora, od originalnog V8 nije ostalo mnogo.

Kao rezultat toga, Brabus 900 Rocket Edition razvija sitnicu od 900 konjskih snaga i 1250 Nm , čak i ako je obrtni moment ograničen na 1050 Nm kako bi se sačuvao menjač prema Brabusu. Snaga se prenosi na sva četiri točka putem devetostepenog automatskog menjača. Ubrzanje od 0 do 100 km / h traje 3,2 sekunde, a maksimalna brzina je najavljena na 330 km / h , više nego Bentlei Bentaiga Speed , Lamborghini Urus ili Porsche Caienne Turbo GT .

Da bi se postigao ovaj nivo performansi, automobil mora biti opremljen 23-inčnim Brabus Monoblock I felnama “Platinum Edition” sa Continental gumama (295/30 ZR23 napred i 335/30 ZR23 pozadi), a ne naplacima od 24 inča sa kojim je GLE 900 Rocket predstavljena na slikama. Osim motora, automobil je doživeo i druga tehnička poboljšanja, sa dodatkom modula specifičnog za Brabus koji omogućava spuštanje automobila za 25 milimetara. Na strani kočenja nalazimo ventilirane karbonsko-keramičke diskove izbušene 400 milimetara napred i 360 milimetara pozadi.

Estetski, Brabus 900 Rocket Edition ponosi mesto ugljenim elementima, sa rešetkom, prednjim spojlerom, produžetcima blatobrana, zadnjim spojlerom, difuzorom i aerodinamičkim elementima napravljenim od ovog materijala. Unutra nalazimo presvlake u kombinaciji kože i alkantare, drveta na nivou određenih umetaka ili karbona.

Najbrži SUV na svetu, kako ga opisuje Brabus, proizvodiće se u 25 jedinica i trebalo bi da se, u zavisnosti od izabranih opcija, trguje za oko 400.000 evra .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close