Automobili

7 dana za … Peugeot 508 PSE!

Kako izgleda svakodnevni život u Peugeotu 360 konjskih snaga?
Nosi titulu „najmoćnijeg francuskog serijskog automobila“. Nesumnjivo ste to prepoznali, to je potpuno novi Peugeot 508 Peugeot Sport Engineered , ili PSE, kako češće čitamo. Bilo u obliku limuzine ili karavana, on iskorištava eru elektrifikacije za pojačavanje snage, a svom 1,6-četvorocilindričnom bloku od 200 konjskih snaga dodaje dva električna motora koja prikazuju ukupno 360 konjskih snaga.

Očigledno je da u Peugeotu igramo sportsku kartu do kraja, sa automobilom drečavog izgleda i ne oklevamo da odvedemo automobil do kruga, onog iz Le Mana, na našem prvom testu od 508 PSE, da pokažemo od kakvog drveta se zagreva.

Međutim, sigurno je da će većina kupaca koji će pasti na limuzinu, ili karavan još više, odvesti svoj automobil na krug. Čak i ako je zaista u stanju da bude nervozna na stazi, to pre svega mora biti prijatno svakodnevno. Upravo ovde smo želeli da ga testiramo 7 dana u svakodnevnoj upotrebi.

Dakle, da li se Peugeot kladio na sportski sport na štetu ostatka? Ili je ova agresivnost najmoćnijeg francuskog serijskog automobila dobro skrivena dok ne dođe vreme da u potpunosti pritisnete desnu pedalu?

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close