Automobili

VV Golf 8 R zaustavio se na 268 km/h kod žandarma Cupra Leon

Nikada to ne možemo dovoljno ponoviti, put nije krug. Bez obzira da li vozite Dacia Spring ili Volksvagen Golf 8 R, francuski autoputevi su ograničeni na 130 km/h. Prekoračenje ove brzine izlaže vozača i automobile rizicima, kako podsećaju iz Nacionalne žandarmerije, „brzina je prvi uzrok smrti u Francuskoj. Ona nije samo okidač, već i otežavajući faktor!“ .

Dana 12. novembra 2022. godine, vojnici iz voda autoputa Remsa jurili su Folksvagen Golf 8 R registrovan u Luksemburgu i koji se kretao brzinom od 264 km/h na autoputu A4 u gradu Geu (51) . Za volanom svog Cupra Leona, žandarmi su uspeli da sustignu prestupnika i uhapse ga na naplatnoj putarini Tiloa.

Mora se reći da je sa svojim 2.0 TSI motorom od 290 KS, španski sportski automobil prilično sposoban da se trka sa VV Golfom 8 R koji ima isti motor, ali koji razvija malo više konjskih snaga. Zaista, nova generacija Golfa R nudi 320 KS, a za razliku od svog konkurenta, ima pogon na sva četiri točka . Probali smo ga pre nekoliko meseci, naš test ćete naći ispod.

Zadržana brzina vozača je 254 km/h. Naravno, odmah mu je oduzeta vozačka dozvola. Pored toga, njegov sportski automobil je zaplenjen uz depozit od 750 evra (kazna pete klase). Stoga može uzeti nazad svoje vozilo nakon što plati ovaj iznos.

Podsećanja radi, tim za brzu intervenciju (ERI) zamenio je svoj stari Renault Megane 3 RS sa Cupra Leons i Alpine A110 . Trenutno su u upotrebi širom Francuske.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close