Automobili

Video: Pagani Huaira R zavija svoj V12 na stazi

Dve reči su dovoljne da opišemo Pagani Huaira R , najnoviju kreaciju iz fabrika San Cesario sul Panaro: superautomobil i ekstremno.

A italijanska firma nam nudi lepu demonstraciju uživo Autodromo Nazionale u Monci gde su se pre nekoliko dana pojavila četiri primerka Huaira R i iznad svega dala da se čuju.

Za naše lepo sećanje na F1 iz 1990-ih
Zvuk koji emituje iz V12 podseća na zvuk bolida Formule 1 iz 1990-ih, a sve je upotpunjeno nepogrešivim zvukom promene stepena prenosa prednje postavljenog menjača koji pokreće promenu stepena prenosa oštrim prednjim zvukom. Brzina motora čini ne povećavati ponovo. Prava mehanička simfonija koju je ovekovečio Jutjub kanal TFJJ.

Pagani Huaira R u nekoliko figura
Brojke ne mogu u potpunosti opisati senzacije koje ovaj automobil može da pruži svom vozaču, ali da bi probudili apetit mehaničkih entuzijasta, vredi ih podsetiti: Pagani Huaira R ima Mercedes-AMG 6.0 V12 motor zapremine, blok koji se razlikuje od druga Huaira, sposobna da pošalje 850 KS i 750 Nm samo na zadnje točkove.

Sve za ukupnu težinu praznog vozila od 1050 kg, otprilike istu težinu kao Fiat Panda. Od 0 do 100 km/h i najveća brzina za sada još nisu poznati.

To neće biti jedan i jedini put da ćemo videti Huairu R na stazi, italijanski superautomobil je „laboratorijski automobil“ koji će se vremenom razvijati i usavršavati, kao što je bio slučaj sa drugim italijanskim superautomobilom: Ferrari FKSKS .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close