Automobili

Tojota, tri “vruća” nova proizvoda na SEMA 2023

Čista zabava, intrigantna obećanja i inovacije koje možete iskusiti iz prve ruke: ovo je SEMA Shov , sjajna emisija za podešavanje koja svake godine ugošćuje najnovije predloge, kao i najhrabriji razvoj, što je Toiota proslavila sa tri sjajne inovacije na temu pikapa. .

Izložba japanske kompanije se kreće od nove TRD postavke za Tundra preko koncepta Tacoma Ks-Runner do ekstravagantne transformacije Land Cruisera FJ u neku vrstu bigfoot-a. Ovde su obrnutim redosledom , počevši od “najhladnijeg”.

FJ Bruiser, klasik penja na štulama
Tojota je prošle nedelje zadirkivala FJ Bruisera , otkrivajući da će imati V8 motor iz NASCAR-a. Danas možemo videti konačan rezultat koji zadržava vrlo malo od mirnog FJ45 iz 1966. godine od kojeg je krenuo.

Tim je počeo tako što je napravio rešetkasti okvir sa čvrstim cevima i kavezom, a zatim spojio telo sa ovom prilagođenom strukturom. FJ ima krute osovine, Currie prednji i zadnji diferencijal i napredno Adapter Atlas prenosno kućište. Uhvatite se u koštac sa teškim terenom zahvaljujući potpunom vešanju sa vučnim krakom sa Fok amortizerima i Eibach oprugama.

Kao što je pomenuto, ispod haube se nalazi modifikovana verzija Toiota Racing Development- ovog 5,9-litarskog NASCAR V8 motora . Toiota nije otkrila šta se promenilo za FJ, ali motor obično proizvodi oko 725 KS u trkačkoj verziji. Ima automatski menjač Rancho Drivetrain Engineering sa tri brzine napravljen za trke i MagnaFlov izduvni sistem.

Bruiserov pogon daje jedinstvene karakteristike performansi . Može da se kreće brzinom od 20 km/h u najnižem smanjenom stepenu prenosa, ili da radi preko 260 km/h u najvišoj, a motor i dalje na 7.000 o/min. koristeći prednosti svojih 42″ BF Goodrich Kravler T/A KKS pneumatika na 20″ Method Beadlock felgama koje mogu da dosežu do polovine vetrobranskog stakla sa velikim hodom paluba.

Jedna od najgenijalnijih karakteristika je integrisana CAMSO staza . Tojota je zamenila središnju kliznu ploču gusenicom nalik rezervoaru koja može da spase Bruisera u slučaju pada stomaka. Vozač čak i ne mora da napusti vozilo, pošto se režim aktivira iz unutrašnjosti kabine pritiskom na dugme.

Momo Daitona EVO sedišta , koja je Toiota presvukla u kariranu u znak poštovanja prema originalnoj shemi FJ, drže putnike na mestu. Vozač nosi šampionski točak Jackie Stevart iz 1968. iz kompanije za prodaju rezervnih dijelova.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close