Automobili

Toiota Land Cruiser: do četiri godine čekanja

Prošle godine su se šuškale o rekordnim rokovima isporuke za novu generaciju japanskog terenca . Neki su objavili da njihov diler računa na četiri godine čekanja. Cela večnost u automobilskom svetu, znajući da je životni ciklus proizvoda oko sedam godina sa, u međuvremenu, restilizovanjem.

I jasno je da ove glasine nisu bile neosnovane, pošto Tojota danas potvrđuje ova duga kašnjenja dok se izvinjava na svojoj japanskoj veb stranici: „Hvala vam puno što ste razmotrili i naručili naša vozila. Land Cruiser je veoma dobro primljen u Japanu i širom sveta. svet. Iskreno se izvinjavamo što će biti potrebno mnogo vremena da vam isporučimo Land Cruiser nakon vaše narudžbe. Iskreno se izvinjavamo zbog ovoga.”

„Ako naručite sada, vreme isporuke može biti do 4 godine. Daćemo sve od sebe da skratimo vreme isporuke za naše kupce. Hvala vam na razumevanju.“

Samo nekoliko meseci nakon lansiranja nove generacije Land Cruisera, Tojota je već izvestila da je potražnja toliko velika da će vreme čekanja biti oko godinu dana. Od tada se čini da je potražnja dodatno intenzivirana.

Novi Land Cruiser se neće prodavati u Americi, pa čak ni u Evropi. A sa zakašnjenjem od četiri godine danas, nema razloga da Tojota promeni svoju melodiju. Umesto toga, američki kupci će moći da se teše sa Lekus LKS , njegovim tehničkim rođakom koji je više na tržištu. Kod nas, u Evropi, ova vrsta modela više nema svoje mesto, pa će Lekus asortiman stoga ostati na vrhu sa novim RKS-om kao standardnim nosiocem u SUV asortimanu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close