Automobili

Toiota GR010 Hibrid (2021) predstavlja: ​​Evo hiper automobila Le Mans

Toiota predstavlja svoj hibridni hiperkar GR010: veći, snažniji, snažniji motor sa unutrašnjim sagorevanjem i potpuno novu filozofiju za VEC 2021
podela
tveet
podela
Pošta
1
Obratite se autoru
(Motorsport-Total.com) – Posle prvih špijunskih snimaka sa probnih vožnji, Toiota Gazoo Racing je sada zvanično predstavio svoj hiper automobil Le Mans GR010 Hibrid. Automobil LMH nasledio je automobil LMP1 TS050 Hibrid, sa kojim je Toiota poslednji put pobedila u Le Manu 24 sata tri puta zaredom .

Toiota GR010 Hibrid, hiper automobil Le Mans© Toiota
Toiota GR010 Hibrid nasleđuje hibrid TS050 u VEC-u
zum
Hiper automobil se značajno razlikuje od trkačkog automobila LMP1, iako je Toiota ponovo koristila elemente dizajna od svog prethodnika. Navijači koji su se radovali povratku u izgled devedesetih verovatno će biti malo razočarani, jer se LMH optički ( sve skraćenice u ABC na daljinu objašnjavaju! ) Značajno razlikuje od ulične kolege Toiote GR Super Sport.

Zbog propisa je duži, širi i viši od svog prethodnika LMP1. Kao deo propisa o LMH, vozila vrhunske klase Le Mans ponovo će biti široka dva metra umesto 1,90 metara kao i njihovi prethodnici. Toiota je takođe povećala visinu za 100 milimetara i dužinu za čak 250 milimetara. ( Detaljno: Tehnički podaci Toiota GR010 Hibrid )

Mnogo toga je i tehnički novo, jer automobil sledi potpuno novu filozofiju. Umesto trkačkog automobila LMP1, koji je nemilosrdno uređen zbog performansi, hiper automobil Le Mans podleže ravnoteži performansi (BoP). Stoga je stvar omogućavanja performansi propisanih propisima dostupna u najširem mogućem roku.

Novi motor sa većom zapreminom
Kao deo radikalnih mera smanjenja troškova, aerodinamičke slobode su radikalno ograničene. Dakle, postoji samo jedan aero paket. Potisna sila se menja samo korišćenjem položaja zadnjeg krila.

Prezentacija Toiota GR010 Hibrid

galerija
Pogon je potpuno nov: Dani četvorocifrene izlazne snage su prošli jer su LMP1 bolidi bili prebrzi za donosioce pravila. Toiota GR010 Hibrid ima maksimalnih 680 ks. To omogućava novorazvijeni 3,5-litarski V6 turbo motor. Ovo je znatno veće od 2,4-litarske jedinice TS050 Hibrid.

Hibridni pogon je presečen u skladu sa propisima. Umesto moćnog pogonskog sistema na sva četiri točka, koji je bio u stanju da pruži sulude performanse preko 500 ks dok 2016. nije smanjen na 300 kilovata (407 ks), jedan MGU se sada pojavljuje samo na prednjoj osovini. Zbog toga je Toiota prvi put od ulaska na VEC 2012. godine morala da postavi starter za motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji nastavlja da deluje na zadnje točkove.

Zbog propisa, težina je porasla na 1.040 kilograma – 162 kilograma više od svog prethodnika. Ovo je takođe posledica mera za smanjenje troškova. Vozači su i dalje oduševljeni

Nema promena u postavi vozača
Toiota GR010 Hibrid je već prošao tri testa, a svako je trajalo tri dana. Održali su se u Le Kasteleu i Portimau. Test vožnja planirana za ovu nedelju u Motorland Aragon morala je biti otkazana zbog gigantskih snežnih padavina u Španiji.

Toiota Gazoo Racing Europe je glavni favorit na Svetskom prvenstvu u izdržljivosti 2021. (VEC). Parovi vozača iz prošle godine ostaju isti: Mike Convai, Kamui Kobaiashi i Jose-Maria Lopez braniće svetski naslov u Toioti # 7. Na 8. mestu Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima i Brendon Hartlei se hvataju za volan. Rezervni vozač je Nick de Vries.

Promena startnog broja koja je uvedena u igru na 24 sata Le Mana ( osmica je simbol sreće u Aziji i nedavno je dva puta imala koristi od pete sreće # 7 u Le Mansu) neće se dogoditi. Toiota se suočava sa konkurencijom Joest-Glickenhaus-a i BiKolles Racing-a u prvoj sezoni hiper automobila Le Mans. Peugeot će se pridružiti 2022. godine, a nova kategorija LMDh dopunjuje LMH od 2023. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close