Automobili

Tesla Model 3 – 2000 € više za Long Range!

Kada malo pratite vesti iz Tesle , nećete se iznenaditi kada otkrijete nove proizvode, a da brend o tome ne komunicira više od toga. To može biti uskršnje jaje ili ažuriranje koje uvodi nove funkcije (ili povećava autonomiju! ). Ali, manje prijatno, može biti i poskupljenje!

To je danas slučaj sa Tesla Modelom 3 koji je upravo uzeo 2000 € iz kataloga! Ako ste oklevali pre nego što naručite, ovo čekanje vas je možda skupo koštalo…

Međutim, budite sigurni da se ovo neočekivano povećanje odnosi samo na jednu verziju električne limuzine: Model 3 Grande Autonomie. Zaista, brzi pogled na konfigurator firme Palo Alto otkriva da je cena sada prikazana na 55.990 evra, dok je pre nekoliko sati bila 53.990 evra.

Ova loša vest se nesumnjivo može pripisati rastu cena sirovina koje su trpeli svi proizvođači automobila.

Ovo povećanje cene za Model 3 Grande Autonomie je možda i način da se pomogne potpuno novom modelu I da uđe na tržište . Zaista, model I Grande Autonomie koji se prikazuje po ceni od 59.990 evra, to je način da se malo smanji jaz između sedana i krosovera. Dok Performance verzije dva modela zadržavaju razliku u ceni od 6.000 evra, ona je smanjena na 4.000 evra na Grande Autonomie. Šta dvoumiti između efikasnosti modela 3 (614 km autonomije, 507 km za model I) i praktičnosti hečbeka modela I.

Na kraju, imajte na umu da najprodavaniji Tesla u Francuskoj, onaj koji se ranije zvao „Autonomie Standard +“, ne raste i zadržava svoju cenu od 43.800 €, što je „skoro“ niska cena koja mu omogućava da iskoristi ekološki bonus od € 6.000. Otuda njegov uspeh!

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close