Automobili

Subaru BRZ doveden do krajnosti: kada podešavanje postane apsurdno

Naš odeljak posvećen podešavanju i pripremama svih vrsta redovno je animiran kreacijama, svaka bujnija od sledeće. Ali ovaj koji vam danas predstavljamo nesumnjivo prevazilazi sve što smo videli poslednjih godina: evo Subarua BRZ modifikovanog od strane njegovog vlasnika sa Havaja.

Kao što ćete videti u videu ispod, čak i ako ovaj BRZ privuče sve poglede, jasno je da sigurno nije najlakši automobil za vožnju.

Udobnost nije njegova jača strana
Prvo što upada u oči je njegov neverovatan negativni nagib sa uglom od -50° za prednje točkove i -63° za zadnje točkove. U praksi je samo deo gazećeg sloja zapravo u kontaktu sa asfaltom, što neminovno onemogućava određene manevre.

Na snimku koji je napravio kanal “Ridicoulous Rides”, vlasnik Akila otkriva da može da okrene volan do 180° i da je praktično nemoguće da se okrene. Garnitura je izuzetno kruta i klirens od 2,5 centimetra komplikuje dosta stvari.

Mnoga ograničenja
Za razliku od drugih preparata ovog tipa, ovaj neverovatni Subaru BRZ nema vešanje koje se podešava po visini. Kao rezultat toga, prolaz određenih neravnina može biti donekle komplikovan. U pogledu performansi, takođe je prilično katastrofalan, jer maksimalna brzina ne prelazi 105 km/h.

Sve modifikacije zahtevale su više od 1.000 sati rada. Vlasnik je rekao da je razvio tri stila japanskog podešavanja: Onikian (za ugao nagiba), Bosozoku (za auspuhe) i Shakotan (za klirens).

Akuilla vozi svoj auto samo vikendom ili za nekoliko posebnih događaja, a i dalje planira da radi više na karoseriji i nekim podešavanjima. To obećava.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close