Automobili

Stellantis najavljuje lansiranje dva modela u Fiat-u 2023. godine

Fijat je sada senka svog nekadašnjeg sebe u Evropi, sa nekoliko vozila u katalogu kojima je uglavnom potrebno ažuriranje. NJena matična kompanija Stellantis će se pozabaviti ovim problemom sa dva potpuno nova modela planirana za ovu godinu. Saopštenje je dao Karlos Tavares, generalni direktor automobilskog giganta, povodom objavljivanja dobrih finansijskih rezultata Stellantisa .

Portugalac nije želeo da iznosi detalje o ova dva nova automobila, precizirajući samo da će oni biti 100% električni. Spekulacije su tek počele, ali jedan od ova dva bi mogao biti ekvivalent za Fiat ili Jeep Avenger, koji će takođe imati pravo na svoju varijaciju u Alfa Romeu .

Potencijalno nazvan Fiat 600 , ovaj model čije je renderovanje vidljivo na vrhu ovog članka mogao bi da bude predstavljen 4. jula i da se proizvodi u fabrici Tichi u Poljskoj, kao i njegovi rođaci iz drugih brendova grupe. Jeep takođe prodaje dizel verziju, tako da se motor sa unutrašnjim sagorevanjem ne može isključiti za italijansku verziju.

Najbolji video snimci:

Što se tiče drugog modela, ne očekuje se da će sledeća generacija Pande inspirisana konceptom Centoventi viđena u 2019. biti lansirana ove godine. Sa druge strane, Fijat bi mogao da lansira novi Topolino prilagođavanjem Citroen Ami-a , takođe kloniranog u Stellantisu u obliku Opel Rocks-e . Ovo nisu električni automobili u najstrožem smislu te reči, ovi modeli se klasifikuju kao četvorocikli.

Glasine takođe evociraju povratak Multipla -e da zameni 500Ks i Tipo , ali ništa nije zvanično i ako bi se to ostvarilo, ne bi bilo pre sredine decenije. Možemo mu samo poželeti bolji dizajn, čak i da je ovaj problem u velikoj meri rešen 2004. godine napuštanjem tako kontroverzne haube. Multipla je ukinuta 2010. godine, ali je u Kini prodata još tri pod imenom Zotie M300 Langiue.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proveri
Close
Back to top button
Close
Close