Automobili

Renault 5 Turbo 3E uskoro na našim putevima!

To je san koji će nesumnjivo uskoro postati stvarnost. Luka De Meo, generalni direktor Reno grupe, najavio je da novi R5 Turbo 3E neće ostati kao koncept. Šef Renoa ima ludi san, da vidi ovaj R5 kako vozi Turini u rukama naslednika Žana Ranjotija i da se bori za svetsko prvenstvo u reliju.

Imamo pravo da zamislimo da će Renault proizvesti, naravno, u malim serijama, R5 Turbo 3E. Samo mali problem, međutim, danas nije moguće da električni automobil učestvuje na svetskom šampionatu u reliju i da se takmiči sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Da vidimo čak i da li je to tehnički moguće.

R5 Turbo 21. veka mogao bi svojim performansama da zaseni svoje konkurente ako bude primljen u šampionat. Podsećanja radi, ovaj R5 Turbo 3E razvija 380 KS, 700 Nm obrtnog momenta za ukupnu težinu od 1500 kilograma. Zahvaljujući svemu tome, mogao bi da obori od 0 do 100 km/h za 3,5 s.

Ako ova mala električna bomba planira da uđe u VRC, bilo bi moguće da će Renault objaviti putnu verziju, verovatno sa izdavanjem novog električnog R5.

Gomila pitanja koja ostaju bez odgovora, ali na koja bi odgovor trebalo da dobijemo vrlo brzo. Jedno je sigurno, ova ideja ponovo rasplamsava plamen svakog dobrog entuzijaste automobila. Čak i ako niste ljubitelj relija, ovaj R5 Turbo 3E vas ne ostavlja ravnodušnim i jedva čekamo da ga vidimo na našim putevima.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close