Automobili

Prve zvanične fotografije budućeg Mini Countrimena

Mini sprema sledeću verziju svog Countrimana, već nekoliko puta viđenu na putu i ​​koja će imati svoju električnu verziju. To će takođe biti prvi Mini proizveden samo u Nemačkoj, u fabrici u Lajpcigu koja takođe dizajnira BMV serije 1, serije 2 Grand Coupe i serije 2 Active Tourer. Objavljene su prve zvanične fotografije modela.

Nažalost, Mini još uvek ne daje nikakve tehničke informacije, ali bi svoju platformu i komponente trebalo da deli sa BMV iKs1 . Ako se ovo potvrdi, krosover će imati dva elektromotora koji će dostići 230 kV (313 konjskih snaga) i 494 Nm.Na BMV-u baterija od 64,7 kVh omogućava domet od 438 km.

Galerija: Electric Mini Countriman
Mini Electric Countriman
33 Slike
Da bi se proizvodnja novog Mini Countrimana vratila u Lajpcig, fabrika dobija investicioni plan od oko 850 miliona evra, koji omogućava uspostavljanje novih proizvodnih linija, ali i osigurava njegovu održivost sa posebno četiri vetroturbine koje se nalaze direktno na lokaciji. .

Najbolji video snimci:

BMV planira da zaposli hiljadu zaposlenih specijalizovanih za proizvodnju električnih komponenti pre 2024. godine, u fabrici u kojoj već radi oko 5.600 ljudi. Trenutno fabrika ima proizvodni kapacitet od oko 1.000 vozila dnevno, ali je cilj da se ubrza.

Mini namerava da prodaje samo električna vozila pre kraja decenije, ali budući Countriman nije trebalo da bude 100% nulte emisije. Špijunske fotografije pokazuju prototipove sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, a glasine upućuju na 1.5L i 2.0L turbo motore.

Očekuje se da će prvi biti trocilindrični plug-in hibrid koji razvija 322 konjske snage, sa baterijom od 14,2 kVh koja može da pređe oko 75 km sa jednim punjenjem. Manje moćna verzija bi takođe bila u razmatranju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close