Automobili

Paliti cigaretu na benzinskoj pumpi? Loša ideja !

Pušenje može biti loše po zdravlje, a ovaj Rus je najteže naučio lekciju. Na snimku CCTV-a iz Čeljabinska se vidi kako se vozač Reno Logana druge generacije zapalio nakon što je zapalio cigaretu na najgorem mestu.

Dok je punio gorivo, vlasnik je odlučio da popuši cigaretu, ignorišući ono što mu je profesor hemije rekao u školi.

Incident se dogodio 23. jula u centralno-zapadnoj Rusiji i podrazumeva se da je mogao da se završi mnogo gore. Već malo oštećena mala limuzina se odmah zapalila, ali joj, srećom, rezervoar za gorivo nije eksplodirao, a muškarac je uspeo da uđe u automobil i premesti ga na bezbednije mesto. Vidi se kako se vraća na lice mesta kako bi ugasio požar pomoću aparata za gašenje požara na benzinskoj pumpi.

Lokalni mediji javljaju da je on zadobio povrede noge i da je trenutno u bolnici , ali da će se oporaviti nakon presađivanja kože. Video nas podseća zašto je uvek neuputno paliti cigaretu na benzinskoj pumpi. Da je ovaj čovek doživeo da ispriča svoju priču, ishod bi mogao biti prilično tragičan. Ne samo za njega, već i za zaposlene na benzinskim pumpama i druge vozače koji su u to vreme točili.

Upravo zbog toga praktično svaka benzinska pumpa širom sveta ima natpise „Zabranjeno pušenje“ – da bi se sprečilo ovakvo nepromišljeno ponašanje. Sipanje goriva u automobil na benzin ili dizel traje tri do četiri minuta, tako da sledeća cigareta svakako može da sačeka dok pušač ne stigne do bezbednijeg mesta gde nema opasnosti od požara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close