Automobili

Ovo je dobro osmišljeni prikaz oživljavanja Honde S2000

Želite li da Honda razmotri ovaj dizajn? Ah, Honda S2000. Zadnji dio Honda rodstera iz 1960-ih i najveći suparnik Mazdi MX-5. Ljubitelji dvosjeda s otvorenim krovima pretendiraju na nasljednika od kraja njegove proizvodnje 2009. godine, ali Honda je bila prilično mamina u vezi sa zahtjevima – sve dok se nedavne glasine o oživljavanju nisu pojavile prošle godine. Uz to, umjetnik Behancea Somak Biswas zamišlja povratak S2000 kroz niz izmišljenih prikaza za moderno doba. 

Prvo je Biswas odredio reviziju S2000 kao suparnika BMW-u Z4 i Porscheu 718 Boxster. Ispod poklopca motora nalazi se turbo 2.0 litarski mlin sa četiri lonca, koji vjerovatno dolazi iz Honde Civic Type R, u skladu s nedavnim glasinama. Dizajnerski, Biswas ‘ s S2000 vraća se na prethodni model sa svojim dugim poklopcem motora, čistim linijama i držanjem zagrljenog puta. Međutim, prati novi jezik dizajna viđen na Hondi Civic prototipu 2022. godine, koji je otkriven još u novembru, prvenstveno viđen na farovima, donjoj masci i prednjim usisnicima. 

Biswas je čak zamislio agresivniji S2000 Type R, odjeven u stražnje krilo i suknje s crvenim naglascima. Unutra, zamišljeni S2000 dolazi s tri glavna elementa. Mood Bar, koji se nalazi uz bok armaturne ploče i kombinira zvučnu traku, ambijentalno osvjetljenje i otvore za vazduh, ima za cilj pobuditi osjećaj osjećaja, sluha i vida. 

S druge strane, sistem za informiranje i zabavu trebao je imati prilagodljiv položaj za bolju vidljivost i doseg. Na kraju, Biswas zamišlja i kako centralna konzola ima stepenasti oblik – dizajn inspirisan japanskim pagodama. Biswas ‘ Vizija preporoda modela S2000 u najmanju ruku izgleda cool, s elementima koji su dodati u dobro osmišljene prikaze, dajući valjanost mašti umjetnika. Ali mislite li da bi Honda trebala razmisliti o stvaranju uskrslog S2000 nakon ovog dizajna? Javite nam svoje misli u odjeljku za komentare.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close