Uncategorized

Ovaj veoma redak napušteni Lamborghini Urraco je na prodaju

Nije neuobičajeno da se izuzetni automobili pronađu napušteni ili parkirani veoma dugo, a da njihov vlasnik ne obraća pažnju ili ih pravilno održava.

Čak je prilično uobičajeno da se ovi automobili jednog dana nađu za prodaju na internetu. Ovo je vrhunac kolekcionara i restauratora, a takođe i priče koje treba da vam ispričam. Danas smo zainteresovani za ovaj Lamborghini Urraco koji je dugo bio zapušten i koji se sada prodaje na eBay-u.

Prema rečima prodavca, ovaj Lamborghini je pripadao saudijskom princu po imenu Mansour ben Abdelaziz Al Saoud . Čovek bi ga naručio kada je pušten u prodaju 70-ih godina u jedinstvenoj konfiguraciji, tada bi bio napušten usput.
Priča zapravo ne govori šta se zaista dogodilo, prodavac jednostavno objašnjava da je superautomobil bio u Njujorku pre nego što je poslat u Teksas gde se nije pomerio najmanje od 1985. godine . Ako ostanete mirni tako dugo, možete zamisliti da Urraco više nije u ispravnom stanju i da mu je potrebna potpuna restauracija u odgovarajućem obliku.

Izgleda da sakupljači nisu požurili na ovu parcelu. Do ovog pisanja, aukcija će se završiti za 10 sati, a samo je 9 ponuda dato. Rezervna cena nije ni dostignuta. Nije ni čudo što prodavac u svom oglasu precizira da ovaj automobil nema motor i menjač , nedostaju mu i branici i kvake na vratima.

Kada je prvi put stavljen na tržište, ovaj Lamborghini Urraco P250S pokretao je V8 od 250 KS. Zahvaljujući serijskom broju saznajemo da je proizveden i isporučen u julu 1974. jednoj agenciji u Bejrutu u Libanu. U početku je napustio proizvodne trake u Argentu (derivat sive boje), da bi iz nekog razloga bio prefarban u crveno.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close