Zanimljivosti

Ova doktorica je porodila zenu kod kuce.

Lekar opšte prakse dr Tijana Petrović Ćirković pomogla je svojoj komšinici da na svet donese dečaka, jer je porođaj krenuo, a Hitna pomoć bila je na putu.

Iako doktorica to dosad nikad nije radila uspesno je sve obavila uz pomoc koleginice sa kojom je sve vreme bila na telefonskoj vezi.

Naime doktorica je trebala da pricuva stariju kcerku svojoj komsinici dok je ona trebala da krene u bolnicu za porodjaj.

Medjutim kako kazu bog je imao druge planove te je porodjaj krenuo iznenada kod kuce.

Dolazim i zatičem mog komšiju kako uporno zove Hitnu pomoć jer mu je supruga dobila jake bolove i napone da gura. Porođaj je već krenuo! Poslala sam komšiju da sačeka Hitnu, a ja sam ostala s porodiljom.

Kod nekih žena se dešava da, iako nisu imale simptome ili su bile samo slabe kontrakcije, odjednom osete jak nagon da guraju, što može značiti trenutni dolazak bebe.

Moj poziv mi je nalagao, iako sam bila pod jakim emotivnim nabojem i nikada pre nisam porađala ženu, da ostanem smirena, pribrana i operativna, kako bih pomogla i majci i bebi – priča doktorka Tijana.

Pomagala sam joj da se sto pre obuce dok stigne hitna pomoc medjutim ona je pocela da vice onako oblacuci se ja se poradjam gotovo je krenulo je.

Doktorica kaze da se nije dvoumila ni jednog momenta to mi je duznost i obaveza da pomazem ljudima iako to nije moja oblast uspeli smo svi zajedno da se izborimo a na svet je dosao jedan mali decak ziv i zdrav.

Izvor.Detaljno.org

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close