Automobili

Opel Grandland je preuređen

Za tu priliku, germanski SUV sa francuskim naglaskom rešava se sufiksa „Ks“ i evoluira u dubini.
Pojavio se 2017. godine, tehnički rođak Peugeota ​​3008 dobija veliki restiling u sredini karijere i uključuje nove estetske kodove brenda u Blitz. I pored veoma velikog ažuriranja, Grandland u bitci gubi svoj „Ks“ sufiks, prolazni marketinški element koji podvlači „avanturističku“ stranu modela.

Kao što vidite na fotografijama, Opel Grandland dobija novi prednji kraj, a ne samo jedva vidljivo preuređenje optike i štita. Nemački SUV usvojio je novu rešetku “Vizor” koja je inaugurisana prošle godine na drugom SUV-u marke koji je imao popravku, a to je Opel Mokka . Optika je sada integrisana u rešetku, čime se naglašava utisak širine. Sa zadnje strane promene su malo manje primetne, tek što je stigao novi monogram Grandlanda u sredinu zadnjih vrata.

Restiling se ne zaustavlja samo spolja, jer unutrašnjost takođe ima pravo na neke velike promene . U svakom slučaju za restiling. Kontrolna tabla je potpuno modernizovana usvajanjem dvostrukog ekrana, jednog od 12 inča za sistem instrumentacije, a drugog od 10 inča za infotainment. Aeratori sada imaju drugačiji oblik, dok se dno centralne konzole nije promenilo.

Ispod haube, Opel tek treba da objavi liniju motora, ali ne bi trebalo da dođe do nekih većih promena u odnosu na odlazni model. Očekuje se da će se nastaviti dve priključne hibridne verzije od 225 i 300 konja , dok će konvencionalni motori sa unutrašnjim sagorevanjem, naime suština PureTech 130 konjskih snaga i dizel 1.5 BlueHDI litar 130 konjskih snaga , uvek biti u katalogu.

U pogledu opreme, Grandland dobija Matrik LED optiku, sistem za noćni vid poput određenog Peugeot 508 ili novog asistenta za vožnju na autoputu, koji kombinuje akciju aktivnog tempomata i centriranja na putu. Kao i obično, nivo opreme će se razlikovati u zavisnosti od završne obrade. Asortiman će biti predstavljen istovremeno sa cenama za nekoliko nedelja. Cene se verovatno neće mnogo promeniti. Podsećanja radi, Grandland Ks je krenuo sa 25.400 evra u termalnom i 34.100 evra u hibridnom vozilu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close