Automobili

Objavljena nova skica električnog pikapa GMC-a

Objavljena nova skica električnog pikapa GMC-a
Električna vozila su budućnost, a možda čak i sadašnjost. Mnogi proizvođači automobila su već počeli da prave svoju elektrificiranu liniju kako bi bili u toku sa tržišnim trendom i istovremeno ispunili stroge ekološke standarde. GMC je takođe u igri, već ima električni Hamer u dva tela.

Brend se tu neće zaustaviti: još u julu, Buick i potpredsednik GMC-a Dankan Aldred su uverili da će biti pikapa u punoj veličini . I izgleda da su se pojavili prvi detalji o njemu. Dan ranije, na Instagram nalogu General Motors Design-a objavljena je skica dizajna nepoznatog modela bez rešetke hladnjaka, sa agresivnim prednjim branikom i velikim slovima GMC. Naše kolege iz američkog izdanja Motor1 sugerišu da su ovo skice istog kamiona koji se sprema za puštanje.

Ako pažljivo pogledate, primetićete da skica donekle podseća na ažurirani GMC Sierra , koji je debitovao prošlog meseca. U svakom slučaju, oboje imaju zajedničke stilske karakteristike. Sam crtež pripada Nejtanu Zabarskom i sarađivao je sa GM-om od 2017. kao kreativni dizajner, poziciju koju je zauzeo nakon petomesečne prakse u odeljenju za spoljašnji dizajn u Fordu.

Prerano je govoriti o tehničkim karakteristikama pikapa, ali ako uzmete u obzir da će njegove dimenzije biti veće od GMC Hummer-a, onda je možda i trzaj. Elektranu ovog poslednjeg čine tri elektromotora. Zajedno daju oko 1000 KS. i 15 592 Nm (na točkovima).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close