Automobili

Novi tragovi o Audi Activesphere, konceptu za avanturu

Još samo nekoliko dana i otkrićemo Activesphere , četvrti i poslednji koncept Audi “Sphere” porodice , pozvan da predvidi dizajn i tehnologiju budućih modela.

Kako bi odložila čekanje, Kuća je objavila novi tizer posvećen svom prototipu koji sadrži druge zanimljive tragove o njegovim linijama i filozofiji.

Ona voli terensku vožnju
Tizer prikazuje Activesphere gledanu sa strane i omogućava dobar pogled na aerodinamičnu siluetu automobila. U isto vreme, možete videti prednja i zadnja LED svetla i veoma veliko međuosovinsko rastojanje.

Najzanimljiviji element je, međutim, uzdignut položaj automobila, sa toliko „svetla“ između platforme i tla da sugeriše model orijentisan na terensku vožnju.

Naime, ovakav stav da se napušta asfalt već je bio predviđen u prethodnim tizerima, a potvrđuje i tekst objave na Fejsbuku uz fotografiju, u kojoj Audi govori o „ambicioznoj avanturisti“.

Gigantski krosover (verovatno je dužine oko 5 metara kao i druga „Sfera“) mogao bi da ima rešenja dizajnirana za terensku vožnju (iako ne previše zahtevna), kao i evoluciju kuattro pogona na sva četiri točka u ključnom električni.

Novi oblik za budućnost
Po svoj prilici, još jedna zajednička tačka sa ostalim konceptima biće autonomna vožnja nivoa 4 . Zaista, čak i u Activesphere Audi bi trebalo da bude u stanju da samostalno vozi pod određenim uslovima, čineći da volan i pedale bukvalno nestanu kako bi se vozaču pružila prilika da se potpuno opusti.

Podsećamo da je prvi prototip ove grupe bio Grandsphere , aerodinamični električni GT, nakon čega je usledio Skisphere , roudster sposoban da se transformiše u kupe sa 632 KS. Konačno, došao je red na Urbansphere , veliki MPV koji daje znak kineskom tržištu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close