Automobili

Novi BMW M5 biće električni i ima za cilj 1.000 KS

PHEV će imati 750 KS, a drugi čak 1.000. Očekuje se 2024. godine: upozoren je Tesla Model S Plaid Pod elegantnim maskom hečbeka trenutni BMW M5 krije kvalitete punokrvnog sportskog automobila. 

Ali trenutni V8 4.4 biturbo sa 600 konjskih snaga i 720 Nm i potpuno podesivim pogonom na sva četiri točka modela koji je trenutno u prodaji možda će problijedjeti pred novom generacijom. Britanski automobilski magazin, u stvari, tvrdi da je od pouzdanih izvora dobio informaciju da će 2024. godine stići novi M5 i da će biti i hibridni i električni. 750 HP PHEV, 1000 HP BEV Krenimo od prvog. 

BMW će očito predstaviti PHEV verziju M5 koja će upariti električnu jedinicu s V8 koji je već prisutan ispod haube njemačke zvijeri. Zahvaljujući električnom motoru, očekuje se da M5 PHEV isporučuje 750 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Što bi onda bio isti pogonski sklop koji se očekuje na BMW-u X8M, sportskom SUV-u, starijem bratu X6-a koji će stići 2022. Međutim, električni bi bio još više pretjeran. Koristit će istu bazu kao iNext i i4, ali zahvaljujući nizu specifičnih modifikacija i tri elektromotora trebao bi biti u stanju istovariti ljepotu od 1.000 KS na zemlji.

 Dva različita sistema pogona na sva četiri točka Oba M5 vozila koristila bi pogon na sva četiri točka da bi se nosila sa tako visokim pogonskim snagama. Ali ako bi se PHEV i dalje oslanjao na “tradicionalni” xDrive s osovinom mjenjača koja spaja prednju i stražnju stranu, BEV bi usvojio novorazvijeni 4×4, s električnim motorima raspoređenim na različitim osovinama koje koordinira isključivo elektronska upravljačka jedinica. 

Trenutno bi to bilo pripremljeno prilagođavanjem trenutnog modela i njegova tri elektromotora već bi mogla isporučivati ​​snagu od 700 KS. To već omogućuje prototipu da puca od 0 do 100 za manje od 3 “. Sa 1.000 KS definitivne verzije, električni BMW M5 predstavljat će veliki problem za Tesla Model S Plaid. Ali u Palo Altu za sada spavaju mirno Američka limuzina, koja je viđena više puta i čiji je debi odgođen za nekoliko mjeseci zbog Covid-19, očekivala se na ljeto i još uvijek predstoji. BMW M5 stiže tek za 4 godine. A onda, ko zna kakvo će biti tržište.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close