Automobili

Nove fotografije visoke rezolucije prikazuju Lotus limuzinu

  1. obećava da će biti prva godina ponovnog rođenja Lotusa . Nakon arhiviranja iz 2022. sa samo 576 prodatih automobila, Engleska kuća je već primila 17.000 porudžbina u ovih prvih nekoliko meseci. Pre svega, zahteve pokreće električni SUV Eletre, koji je otvorio novo poglavlje u istoriji brenda.

Lotusov proces elektrifikacije će se nastaviti u narednih nekoliko godina, sa mnogim novim modelima sa nultom emisijom spremnih za dodavanje u asortiman britanskog proizvođača, uključujući i Tipe 133 limuzinu .

Skoro spremni
Prvi Lotus sedan od Carltona primećen je na Nirburgringu na testiranju. Špijunske fotografije koje nam dolaze iz Zelenog pakla pokazuju potpuno kamufliran prototip, iako sa gotovo definitivnom karoserijom.

Na fotografijama se vide trostepeni farovi, kamere umesto retrovizora i gotovo standardne linije. Pozadi, svetla se protežu ka sredini vrata prtljažnika i “prekrivena” su spojlerom koji čitav zadnji deo automobila čini izuzetno aerodinamičnim.

Generalno, Lotus bi trebalo da ima dimenzije slične Polestar 5 (dve marke su pod okriljem kineske grupe Geeli), sa dužinom od oko 5 metara.

918 HP i za nju?
Prema ranim glasinama, Tipe 133 će biti blisko povezan sa Eletre . Shodno tome, očekujemo maksimalnu snagu od 918 KS i 985 Nm obrtnog momenta za verziju R koja je vrhunska.

SUV je opremljen velikom baterijom od 112 kVh, upravljanjem na zadnjim točkovima, adaptivnim oslanjanjem i aktivnom aerodinamikom – svim dodacima koji bi takođe mogli da završe na električnoj limuzini.

Zvanično predstavljanje Lotusa potvrđeno je za kraj ove godine, a prodaja će početi 2024. Što se tiče zvaničnog imena, počeće sa „E“, ali je brend u vlasništvu Geeli-a demantovao glasine da će nazvati Envja. Ovo je uprkos činjenici da je to jedno od imena koje je Lotus već registrovao.

Od limuzine bi se mogao roditi praktičniji karavan, iako se to neće dogoditi pre 2027. Manji električni krosover i sportski automobil biće pušteni u prodaju do 2026. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close