Automobili

Nova Mercedes-Benz E-Klasa je otkrivena kroz naše prikaze

U prodaji od 2016. godine i restilizovanom 2020. godine, Mercedes E-Klasa biće potpuno obnovljena 2023. U skladu sa tradicijom, u novoj generaciji neće biti revolucija, već samo velika stilska evolucija.

Oblici i proporcije limuzine i karavana stoga neće biti promenjeni , ali to ne znači da kompanija nije smislila nova rešenja, kako za unutrašnjost tako i za motore.

Ova poslednja tačka biće posebno važna jer će nova E-Klasa najverovatnije biti poslednja koja će imati motore sa unutrašnjim sagorevanjem . U stvari, 2030. brend će prodavati samo električne modele.

Klasičan eksterijer, moderan enterijer
Na osnovu fotografija i video snimaka prototipova viđenih u poslednjih nekoliko meseci, naš render ističe klasični dizajn E-Klase. nešto niže. Sve u svemu, dimenzije bi trebalo da ostanu oko 4,95 m dužine, 1,86 m širine i 1,50 m visine.

Velika hromirana rešetka, sa nekim sjajnim crnim umetcima (malo podseća na EKE) i detaljno oblikovani farovi će dodati eleganciju Mercedesu . Jasno je da će se estetika malo promeniti u zavisnosti od odabrane završne obrade.

U kabini nove E-Klase trebalo bi da nađemo mnoga rešenja pozajmljena od S-Klase . Konkretno, trebalo bi da nađemo 12,8-inčni vertikalni centralni ekran sa grafikom prilagođenom modelu. Za ostalo, uvek će biti moguće prilagoditi detalje i ukrase crtanjem direktno sa dugačke liste opcija.

Motori
Nova linija E-Klase će biti još elektrificiranija, sa dosta blagih hibridnih i plug-in hibridnih pogona sa pogonom na benzin i dizel. Snage bi mogle biti između 200 i 450 KS, uz poboljšanu potrošnju goriva i performanse u odnosu na trenutni model.

Plug-in hibridna vozila ostaće najsposobnija od cele porodice, ali bez žrtvovanja efikasnosti. Očekuje se da će asortiman uključivati iste jedinice kao i GLC 300, sa dizel motorom od 197 KS uparen sa električnim motorom od 136 KS za ukupno 335 KS i procenjenim električnim dometom od 110-130 km.

Biće AMG verzije. Sportske verzije limuzine i karavana mogle bi da dobiju srce C 63 AMG sa, međutim, više od 680 KS.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close