Automobili

Nova Kia Carnival, ovdje je SUV sa 11 sjedala

Niz važnih poboljšanja za udobnost i sigurnost četvrte generacije porodice Made in Korea Iako je povećanje prodaje SUV-ova oborilo potražnju za MPV automobilima, Kia ne odustaje od svojih porodičnih automobila par excellence. Nakon nekoliko pregleda, korejska kuća predstavila je četvrtu generaciju Karnevala. 

Novi Karneval već je ovih dana dostupan na korejskom tržištu, dok se čekaju službene vijesti o dolasku na preostala globalna tržišta. Još veća i sa potpuno novom unutrašnjošću, Kia predstavlja novi Karneval kao „Grand Utility Vehicle“. Obnovljeni dizajn zahtijeva od SUV vozila, a dimenzije su se čak povećale u odnosu na trenutnu verziju. 

 Novi Kia Carnival 2021 Kia Sedona Renderiranje 51 fotografija Međuosovinsko rastojanje duže od 30 mm (ukupno 3.090 mm) i tijelo šire od 10 mm (ukupno 1.995 mm). 

Ukupna dužina se povećava za 40 mm i dostiže 5.155 mm. Sve to za povećanje životnog prostora i prostora za utovar. Unutrašnjost praktično nema ništa zajedničko sa prethodnom generacijom. Kia je temeljito obnovila čitav putnički prostor trudeći se da ga učini elegantnijim, udobnijim i sofisticiranijim.

 Prije svega, visokokvalitetni materijali i, naravno, moderna tehnologija. Ploča s instrumentima sada je digitalna, a 12,3-inčni ekran osjetljiv na dodir ističe se u središtu kontrolne ploče. Više udobnosti i tri različita motora Postoje i velike promjene ispod karoserije. Suspenzije su sada potpuno neovisne i usvojeni su novi materijali za apsorpciju zvuka i izolaciju. 

Stoga, više Kijinih mjera na novom karnevalu za smanjenje buke, vibracija i grubosti, a time i za povećanje udobnosti. Ispod haube možete pronaći tri različita motora. Prvi je 3,5-litreni GDI V6 s direktnim ubrizgavanjem s 290 KS i 355 Nm, drugi je V6, još uvijek 3,5 litre, ali s nešto manje konjskih snaga (tačnije 268). Treća opcija uključuje 2,2-litreni četverocilindrični dizel, koji može proizvoditi 200 ks i 440 Nm. Sva tri motora kombinirana su s osmostepenim automatskim mjenjačem.

 Sigurnost prva Sljedeća i značajna promjena je prisustvo motoriziranog servo upravljača koji zamjenjuje hidraulični. Upravljanje je sada agilnije, odziv direktniji, a to je Kia omogućilo da integrira nove sisteme za pomoć vozaču koji ranije nisu bili prisutni. 

Novi Carnival će stoga imati pomoć za održavanje traka, pomoć protiv sudara, pomoć u otkrivanju automobila, biciklista i pješaka. Na brodu se nalazi i poluautonomni sistem vožnje nivoa 2, zajedno sa sistemom za pomoć pri sigurnom izlazu koji sprječava otvaranje električnih kliznih stražnjih vrata ako prepozna automobil koji se približava s leđa. A u najgorem slučaju, nakon nesreće, aktivira se automatsko kočenje kako bi se smanjila težina mogućeg drugog udara. najdirektniji odgovor i to je Kia omogućilo da integrira nove sisteme za pomoć vozaču koji ranije nisu bili prisutni. 

Novi Carnival će stoga imati pomoć za održavanje traka, pomoć protiv sudara, pomoć u otkrivanju automobila, biciklista i pješaka. Na brodu se nalazi i poluautonomni sistem vožnje nivoa 2, zajedno sa sistemom za pomoć pri sigurnom izlazu koji sprječava otvaranje električnih kliznih stražnjih vrata ako prepozna automobil koji se približava s leđa. 

A u najgorem slučaju, nakon nesreće, aktivira se automatsko kočenje kako bi se smanjila težina mogućeg drugog udara. najdirektniji odgovor i to je Kia omogućilo da integrira nove sisteme za pomoć vozaču koji ranije nisu bili prisutni. Novi Carnival će stoga imati pomoć za održavanje traka, pomoć protiv sudara, pomoć u otkrivanju automobila, biciklista i pješaka. 

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close