Automobili

Nissan Ariia dobija na mišićima da postane Nismo. Špijunske fotografije

Prvi Nismo električnog doba? To bi mogao biti Nissan Ariia . Na seriji špijunskih fotografija koje nam stižu direktno sa Nirburgringa, električni terenac nosi istinski sportski „haljinu” i nagoveštava da specijalno odeljenje japanske kompanije radi na novom projektu.

Iako je to samo prototip, Ariia Nismo već ima nekoliko važnih promena za poboljšanje performansi kako na stazi tako i na putu.

Sa ovim kompletom misli na posao
Po čemu se ova Arija razlikuje od ostalih? Počnimo od napred, gde je Nissan ugradio drugačiji branik. Nije radikalno drugačije, ali su vertikalni otvori na krajevima nešto kraći. Ispod toga, veliki donji usis vazduha ima agresivniji dizajn, a ispod njega se nalazi oštar razdelnik.

Bočni pragovi čine da Nissan izgleda još više usidren za asfalt. Senzaciju daju i veliki točkovi od 20″ sa gumama Michelin Pilot Sport 255/45 . Prednje kočnice deluju malo veće, a mali spojler je postavljen odmah ispod zadnjeg stakla.

Najmanje 400 KS
Ove modifikacije karoserije su slične onima koje se vide na drugim Nismo-modifikovanim modelima, kao što je Z Nismo koji se prodaje samo u Japanu i Severnoj Americi.

Po svoj prilici, Nissan će takođe moći da računa na neka ažuriranja šasije, počevši od odziva amortizera. Isto važi i za električni pogon, koji bi trebalo da dobije agresivniju kalibraciju, kako u ukupnoj snazi tako i u isporuci obrtnog momenta.

Arija u Nismo verziji bi trebalo da ima dvostruki elektromotor i snagu od preko 400 KS , uz sprint od 0-100 km/h od oko 4-5 sekundi.

Trenutno nemamo informacije o tome kada će Ariia Nismo debitovati. S obzirom na to da se ovaj model vozi sa malo kamuflaže, ne bi bilo iznenađenje videti nešto do kraja 2023.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close