Automobili

Najekstremniji Land Rover Defender ikad bit će predstavljen 3. srpnja

Ako slika vrijedi tisuću riječi, koliko košta ako na nju stavimo jednominutni video? Nemogući dodatak, ali znamo rezultat: zove se Land Rover Defender OCTA, odnosno najsnažnija serijska verzija ikad stvorena engleskog terenskog vozila, protagonista teaser videa čije službeno predstavljanje datira 3. srpnja.

Bit će to Defender u svakom pogledu, ali će se izdvajati od ostatka asortimana po predanim mehaničkim i estetskim rješenjima. U nastavku ćemo vam reći što znamo do sada.

V8 offroad
I nije baš da postoji obilje informacija. Znamo da će Land Rover Defender OCTA pokretati blagi hibridni twin-turbo V8, ali snaga i okretni moment nisu otkriveni. Budući da se radi o najsnažnijem Defenderu ikada, 525 KS 5.0 V8 će sigurno biti premašeno, popraćeno 625 Nm.

Naravno, bit će tu i pogon na sve kotače, podržan posebnim gumama i sustavom ovjesa 6D Dynamics, izvedenim iz Range Rovera i prvi put dostupan na Defenderu. Ovo je sustav koji je razvio Land Rover koji konstantno kontrolira razine naginjanja i nagiba tijekom ubrzavanja i kočenja, čime se maksimalno ograničavaju pokreti tijela kako bi se pružio osjećaj maksimalne stabilnosti čak i na najzahtjevnijim terenima.

Kao što je spomenuto, Land Rover Defender OCTA također će se razlikovati od ostatka asortimana po posvećenom estetskom tretmanu, sa značkama u obliku dijamanta (“najtvrđi prirodni mineral na Zemlji, poznat po svojoj rijetkosti”, podsjeća se u priopćenju za javnost) na karoseriji. i unutarnji dijelovi, uključujući onaj umetnut u titanski disk, prisutni s obje strane.

Čekajući da se pokaže gol – i izbliza – Defender OCTA dovršava najteže testove ikada dizajnirane za englesko terensko vozilo, krećući se od snijega Švedske do pustinje Dubaija, prolazeći kroz asfalt Nürburgringa i stijene od Moaba.

Turneja počinje
Prije lansiranja, zainteresirani kupci moći će se registrirati kod distributera kako bi sudjelovali u jednom od sedam događaja pod nazivom “Defender Elements”, zakazanih u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Sjedinjenim Državama, Dubaiju i Japanu, kako bi otkrili potencijal Landa Rover izbliza Defender Octa.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close