Automobili

Mercedes stvara odeću iz svojih vazdušnih jastuka

To je moda!
Ove godine obeležava se 50thgodišnjicu vazdušnih jastuka u Mercedes-Benzu (patentirao Mercedes 1971. godine), ali i 40thgodišnjicu serijskog predstavljanja u S-klasi pokrenutoj 1981. Proizvođač zvezde želi da proslavi svoje rođendane na sebi svojstven način. On je u partnerstvu sa Heron Preston stvorio liniju odeće od recikliranih materijala.

Pristup je prilično hrabar i iako je dizajner učinio sve da ova odeća izgleda elegantno, uglavnom vidimo neke modele koji nose vreće za spavanje . Najbolje od svega, ova odeća se naduvava i ispuhuje, poput vazdušnih jastuka.

„Mercedes-Benz i moj brend dele zajedničku vrednost smanjenja našeg uticaja na planetu, i to je bila polazna tačka za saradnju“, kaže Heron Preston. „Recikliranje i održivost bili su moji prvi pristupi dizajnu, od pokretanja moje kolekcije, i voleo sam da slavim godišnjicu vazdušnih jastuka na ovaj način, stvarajući prelepu kolekciju od obnovljenih materijala, zajedno sa nekim od njihovih najnaprednijih flota. Benz je kultni brend koji snažno drži kulturu – a ja sam fasciniran kulturom i nekim ko je oblikuje – partnerstvo je bilo uzbudljivo i prirodno “ .

Varali ste se ako ste mislili da je ova zbirka čisto konceptualna. Za one koji žele, biće dostupna na GOAT -u od 10. septembra . Cene za sada nisu poznate, ali ako ste uzbuđeni zbog ovog projekta, znate šta treba da uradite.

„U Mercedes-Benzu smo veoma ponosni na našu jedinstvenu i globalnu posvećenost modi, koja je razvila bliske odnose sa industrijom od 1995. Rad sa ko-dizajnerima na ovom polju koji odražavaju naše vrednosti omogućava nam da uložimo više energije održivi luksuzni dizajn u budućnosti. Jedinstven pogled Heron na održivost i način na koji pristupa temi kroz prizmu kulture je ono što ga čini izuzetnim partnerom za rad na ovom pitanju. projekta “, rekla je Bettina Fetzer, potpredsednica za komunikacije i marketing u Mercedes-Benz AG.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close