Automobili

Mercedes EKS (2021) je otkrio: Ovo je nova električna limuzina

Dva motora na početku, verzija performansi sa 560 kV kasnije
Mercedes je predstavio EKS, prvi model zasnovan na EVA električnoj platformi. Brod više klase dobija dva motora pod nazivom EKS 450+ sa 245 kV i EKS 580 4Matic sa 385 kV. Verzija performansi (verovatno AMG model) sa 560 kV uslediće kasnije.

Iznenađuje iznenađenje da će oba motora dostupna pri lansiranju imati veliku bateriju od 108 kV, a najavljena baterija od 90 kV će očigledno uslediti kasnije. To znači da će biti dodat (bar) jedan jeftiniji osnovni model.

O asortimanu nema ništa novo. Ostaje sa specifikacijom: „do 770 km“, a da ne znamo na koju verziju se ovo odnosi. To je verovatno automobil sa pogonom na zadnje točkove sa baterijom od 108 kVh.

Reklama o kaputima
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik

Ono što takođe još nije bilo poznato su dimenzije i prtljažnik. Sa dužinom od 5,21 metara, EKS je otprilike dugačak kao i (normalna) S-klasa. Za razliku od modela na fosilni pogon, EKS ima velika vrata prtljažnika. Iza nje se može smestiti 610-1.770 litara prtljaga.

Većina ostalih karakteristika automobila bila je već poznata. Jedna od posebnosti je izuzetno dobra aerodinamika. Koeficijent otpora od 0,20 je svetski rekord za serijske automobile, a EKS je takođe veoma dobar za koeficijent otpora koji je presudan za aerodinamiku.

Takođe je već predstavljen kokpit sa ogromnim „hiperskranom“, koji je zapravo tri ekrana iza velikog poklopca.

Kvake na vratima su fini detalj: ako priđete automobilu sa ključem, one se automatski izvlače. Ako se približite, vrata vozača se otvaraju. Vozač takođe može da koristi MBUKS za otvaranje zadnjih vrata, na primer da decu pusti unutra kada ih pokupe.

Više informacija o EKS-u i brojne slike možete pronaći na našem portalu električnih automobila InsideEvs.de.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close