Automobili

Mercedes EKE, električna limuzina iznenađenja na putu

Mercedes EKE je još nekoliko meseci daleko od dolaska u prodajne salone . Prva “Električna E-Klasa” predstavljena je prošlog septembra na Salonu automobila u Minhenu i krenuće u proizvodnju početkom 2022. U očekivanju debija u salonima, kompanija završava razvoj modela i jedan od prototipova je snimljen na autoput u blizini Los Anđelesa.

Ona rasteže svoje točkove
Video koji je objavio IouTube kanal KindelAuto prikazuje EKE skoro spreman za testiranje od strane kupca. Ne znamo da li je to izložbeni model ili pravi prototip, ali to je jedno od prvih viđenja na putu.

O EKE znamo praktično sve, počevši od njegovih dimenzija . NJegov oblik je prilično sličan obliku njegove “velike sestre” EKS i meri 4,95 metara dužine, 1,96 metara širine i 1,51 metara visine. Jedina do sada objavljena verzija je 350 sa jednim zadnjim motorom koji proizvodi 292 KS i 530 Nm.

Domet EKE-a biće 660 km , sa mogućnošću brzog punjenja litijum-jonske baterije sa 10 do 80 procenata kapaciteta za 32 minuta.

AMG i SUV za kompletiranje asortimana
Još nije debitovao, ali EKE porodica već izgleda da će se proširiti u bliskoj budućnosti.

Prvo, mogli smo da vidimo do tri AMG-a , u verzijama 43 , 53 i 63 , sa povećanjem snage između 500 i 700 KS.

Pored toga, Mercedes radi na SUV verziji EKE sa 4Matic pogonom na sve točkove i zajedničkim pogonom sa verzijom sedan. Pojačani dizajn i veći otisak bi mogli značajno da smanje domet, po cenu većih off-road sposobnosti. Ali ne i da se penju na drveće.

EKE će biti jedna od najiščekivanijih Mercedesovih novih karakteristika za 2022. godinu , sa indikativnom početnom cenom blizu 100.000 evra.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close