Automobili

Mercedes-AMG SL 63 „Motorsport Collectors Edition“, omaž F1

  1. je daleko od sjajne sezone za Mercedes u Formuli 1. Nemački tim je uspeo da pobedi samo u jednoj trci, a DŽordž Rasel je trijumfovao u Brazilu u pretposlednjem kolu sezone. Zatim je osvojio četvrto mesto na tabeli vozača, dok je Luis Hamilton morao da se zadovolji šestim. Uprkos komplikovanoj godini za brend naviknut na uspeh deceniju, AMG je odlučio da obeleži kraj F1 sezone posebnim izdanjem SL-a.

Zasnovan na modelu 63, sportski roadster je sada dostupan u verziji „Motorsport Collectors Edition“ sa nizom vizuelnih podešavanja kako bi oponašali F1 iz 2021. umesto prošlogodišnjeg V13. Baš kao i V12 koji su te godine vozili Hamilton i Botas, metalik farba ima gradaciju boje od srebrne do opsidijansko crne, u kombinaciji sa zelenom od glavnog sponzora Petronasa. Zadnju polovinu automobila krase brojne trokrake zvezde koje podsećaju na trkački automobil.

Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collector Edition
Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collector Edition
13 Slike
Kao standard, pripremnici u Mercedes-AMG-u ugrađuju AMG aerodinamički paket. Komplet pogodan za SL uključuje, između ostalog, novi difuzor i izmene na podvozju radi poboljšanja protoka vazduha. Mnogi crni detalji su dodati kroz AMG Night Package i AMG Night Package II, uključujući crnu hromiranu rešetku, tamne kočione čeljusti i crne oznake.

Najbolji video snimci:

4

SL 63 Motorsport Collectors dolazi sa točkovima od 21 inča sa 10 duplih krakova i krovom od crne tkanine na električni pogon. Možete se odlučiti za AMG Performance sedišta od crne Nappa kože sa crvenim ili žutim šavovima, a oba imaju reljefni AMG amblem na naslonima za glavu. Oprema od karbonskih vlakana, Burmester audio sistem, head-up displej i AMG Track Pace telemetrijski sistem upotpunjuju opremu.

Mercedes će proizvesti samo 100 rodstera, a svaki od njih će doći sa unutrašnjim poklopcem od sintetičke tkanine koja se ne cepa. Takođe ima antistatičku tkanu flanelsku oblogu koja štiti vozilo od ogrebotina i prašine.

SL 63 Motorsport Collectors Edition je prestižno vozilo koje nema na čemu da zavidi drugima. Zbog toga koristi isti 4,0-litarski tvin-turbo V8 koji razvija 585 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close