Automobili

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, snažan i punjiv

Novi Mercedes-AMG GT postaje plug-in hibrid s verzijom 63 S E Performance, koja ima iznenađujući debi integracijom električnog motora smještenog na stražnjoj osovini s kultnim 4.0 V8 Biturbo koji su ručno izradili tehničari iz Affalterbacha.

Pokretan s 816 KS i 1420 Nm okretnog momenta, obećava istinske performanse superautomobila i mogućnost putovanja do 13 km na električnu energiju zahvaljujući bateriji od 6,1 kWh. Ovdje su svi detalji.

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, eksterijer
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, unutrašnjost
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, mehanika
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, cijene
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, eksterijer
Novi Mercedes-AMG GT 63 S E Performance kombinira coupé oblike ostalih verzija koje su već prisutne u ponudi s posvećenom estetikom, sa specifičnim odbojnicima i kotačima, aktivnim aerodinamičkim spojlerima dizajniranim posebno za njega i stražnjim branikom koji integrira utičnicu za punjenje za baterija.

Idući u detalje, ova nova vrhunska verzija supersportskog automobila iz Affalterbacha standardno je opremljena 20-inčnim AMG aluminijskim naplatcima s dizajnom od 10 krakova, aerodinamički optimiziranim, obojenim u tamno sivu i prekrivenim 295 / gume 35 R 20 na prednjoj osovini i 305/35 R 20 na stražnjoj osovini.

Prvi od mnogih aktivnih aerodinamičkih elemenata prisutnih na karoseriji smješten je na prednjem braniku, ispred motora. Riječ je o razdjelniku koji može reagirati prema programu vožnje postavljenom putem digitalnog rotora na upravljaču, automatski se produžujući prema dolje za otprilike 40 mm počevši od brzine od 80 km/h, stvarajući takozvani Venturi efekt.

Prednji razdjelnik kombiniran je sa specifičnim produljivim stražnjim spojlerom, integriranim u poklopac prtljažnika i koji može mijenjati svoj položaj ovisno o odabranom programu vožnje, zauzimajući pet različitih položaja počevši od 80 km/h za optimizaciju stabilnosti u zavojima ili smanjenje aerodinamičkog otpora .

Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, unutrašnjost
Što se tiče kokpita, unutar Star dizajneri su se pobrinuli za neke ciljane promjene kako bi ionako sportski kokpit “standardnog” Mercedes-AMG GT bio još sportskiji.

Posebno su se usredotočili na zaslone infotainment sustava MBUX, koji sada sadrži brojne zaslone specifične za plug-in hibrid. Novi grafikoni, na primjer, vizualiziraju protok snage sustava za vuču i brzinu kojom se usmjerava na kotače, ukupnu snagu koju emitira sustav, pa čak i radnu temperaturu elektromotora.

Povezani Clanci

Back to top button
Close
Close