Automobili

Manhart preuzima Tesla Model 3

Menhart je jedan od najpoznatijih pripremača u ovoj maloj sredini, posebno po svojim bujnim pripremama. BMV M3 , Land Rover Defender , Audi RS 3 , BMV Ks7 … Praktično svi premijum modeli, pomalo sportski ili avanturistički, idu tamo. Ali danas, Manhart otkriva model koji sve više vidimo kako prolazi kroz pripremnu kutiju: Tesla Model 3.

Najprodavaniji električni automobil na svetu prošle godine dobija opremu koja bi trebalo da ga razlikuje od svih ostalih modela 3 na našim putevima. Preimenovana u “Manhart TM 510”, električna limuzina dobija novi komplet za karoseriju, a da ništa ne gubi u pogledu performansi.

Ako se ništa ne promeni u pogledu snage motora, Manhart je revidirao nekoliko elemenata, uključujući i vešanje. H&R opruge su dodate kako bi se smanjila visina vožnje, dok točkovi od 21 inča napred i pozadi naglašavaju njegovu sportskiju stranu.

Trener je takođe revidirao aerodinamičku konfiguraciju tako što je ugradio karbonski razdelnik i modifikovao rešetku nalepnicom koja imitira rešetku u obliku saća tipičnu za sportske modele opremljene motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. Crveni umetci na bočnim retrovizorima i haubi upotpunjuju hardver. Na zahtev kupca, kočioni sistem se takođe može nadograditi.

Kao što je gore navedeno, Manhart nije dodirnuo motor. Dva električna bloka razvijaju oko 510 KS i 660 Nm obrtnog momenta, dok je baterija i dalje oko 82 kVh. Uvek preciziramo „otprilike“ ispred objavljenih cifara, pošto Tesla više ne komunicira na osnovu ovih podataka. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 3,3 sekunde, maksimalna brzina je 261 km/h, a autonomija je najavljena na 530 km.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close